____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Dorthe Christiansen mødte som vanligt ind på sin arbejdsplads, det socialpsykiatriske bosted Ringbo i Bagsværd, den 2. december. Hun nåede kun at være på arbejde i en time, inden en 72-årig beboer pludselig stak hende to gange med en kniv. Hun døde af sine kvæstelser. Tirsdag blev hun begravet fra Gentofte Kirke.

'Hun ser lykkelig ud'
Inden begravelsen udvekslede venner, familie og bekendte til Dorthe Christiansen kram foran Gentofte Kirke. Men der bliver også udgydt tårer, for i dag tager de afsked.

Indvendig var kirken dekoreret med smukke røde roser, og foran alteret stod Dorthes hvide kiste, flankeret af en repræsentant fra fagforbundet FOA, der holdt en stor rød fane i sine hænder.

Ved kisten var der desuden et stort indrammet billede af Dorthe. På billedet bærer hun solbriller, og man kan se, hun ryger en cigaret. Hun ser lykkelig ud på billedet, fortæller bt.dks udsendte, der var til stede ved begravelsen.



Billedet med den lykkelige Dorthe Christiansen må siges, at være en skærende kontrast til de mange sørgende, der fyldte kirkens grå bænke denne ligeså grå tirsdag eftermiddag i december.

Bt.dks udsendte vurderer, at der var omkring 200 fremmødte i kirken. Alle for at sige farvel til Dorthe Christiansen, der blot blev 37 år gammel. Faktisk var der så mange mennesker, at der slet ikke var plads nok til dem alle på de grå bænke, og folk måtte stå op bagerst i kirken.

Blandt de mange fremmødte var Københavns overborgmester Frank Jensen, tidligere socialborgmester Mikkel Warming og den nuværende socialborgmester Jesper Christensen.

Præsten: 'Ringbo blev Dorthes skæbne'
- Dorthe blev dræbt, mens hun passede sit arbejde. Det arbejde hun elskede. Ringbo var hendes liv, og som Dorthes mor siger, blev det også hendes skæbne, sagde præsten i sin tale og lagde også vægt på, at de pårørende må huske de gode stunder, de fik, inden Dorthe Christiansen på tragisk vis mistede livet.

Også Dorthe Christiansens søster tog ordet i kirken. Grådkvalt gik hun i rette med den dårlige omtale bostedet Ringbo har fået i medierne efter drabet.

- Dorte var der i otte år, og hun syntes, det var et dejligt sted at være, sagde søsteren, der også fortalte, at hun har mødt stor opbakning fra personalet på Ringbo.



Hvilende i sin hvide kisten blev Dorthe Christiansen båret ud af Gentofte Kirke til tonerne af Thomas Helmigs sang 'Malaga'.

Den 72-årige, der slog Dorthe Christiansen ihjel, har erkendt drabet. Han har tidligere forklaret, hvordan han i månederne op til drabet blev mere og mere syg, og at han ligefrem havde følt sig forfulgt af hende.

Dorthe Christiansen efterlader sig mor, far, en bror, en søster og to nevøer, men ingen børn.