10 års fængsel til 16-årige Lisa Borch og 14 års fængsel til 29-årige Bakhtiar Mohammed. Det er den straf, som anklager Karina Skou mener, at drabet på pigens mor, Tine Rømer Holtegaard skal takseres til.

Følg retssagen live nederst i artiklen

»Det her drab er blevet udført koldblodigt, iskoldt og nærmest bestialsk,« sagde Karina Skou i sin procedure mandag formiddag.

Tine Rømer Holtegaard blev den 9. oktober 2014 dræbt i sit hjem lidt ved Kvissel, der ligger nord for Frederikshavn. Dagen efter blev den dræbtes datter, Lisa Borch, anholdt for sammen med Bakhtiar Mohammed Abdullah at have dræbt Tine Rømer Holtegaard med adskillige knivstik. Den 10. september 2015 fandt et enigt nævningeting ved Retten i Hjørring de tiltalte skyldige i drabet.

Mandag eftermiddag afsiges der dom i sagen, og anklageren går efter fængselsstraffe til både Lisa Borch og Bakhtiar Mohammed Abdullah, som begge er vurderet egnede til almindelig fængselsstraf.

Karina Skou fremhævede blandt andet en dom fra 2006, hvor to personer blev idømt 14 års fængsel for i forening at have planlagt og udført et brutalt knivdrab på et offer, der blev myrdet i sit hjem.

»Dommen er afsagt på baggrund af de fuldstændig samme skærpende omstændigheder som i denne sag,« sagde Karina Skou.

Hun fremhævede, at det er skærpende omstændigheder, at drabet var planlagt og udført med stor brutalitet. Derfor procederede anklageren for, at det af Højesteret fastsatte udgangspunkt på 12 års fængsel for drab skal tilsidesættes i denne sag.

»12 år er ikke tilstrækkeligt, og derfor mener anklagemyndigheden, at straffen skal op på 14 års fængsel til Bakthiar,« sagde Karina Skou.

I 2010 blev loven ændret, så personer, der på gerningstidspunktet var under 18 år, kan idømmes mere end de otte års fængsel, der ind til lovændringen var den maksimale straf. Lisa Borchs alder er stadig en formildende omstændighed, men straffen skal højere op end otte års fængsel, understregede anklageren.

»At koldblodigt og iskoldt at have planlagt drabet på sin egen mor er en skærpende omstændighed, og derfor er det anklagemyndighedens opfattelse, at Lisa skal idømmes ni til 10 års fængsel,« sagde Karina Skou.

Lisa Borch har under hele forløbet nægtet sig skyldig i drabet. Det lagde pigens forsvarer, Aksel Groth, vægt på, da han mandag formiddag procederede.

»Der er i forhold til Lisa ingen skærpende omstændigheder, men derimod en kødannelse af stærkt formildende omstændigheder,« sagde Aksel Groth, som procederede for en kortere straf til sin klient.

»Når nu hun er kendt skyldig må straffen være fem år og i hvert fald ikke mere end seks år,« lød det fra forsvareren.


Andre læser også