Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Den mand, der fredag morgen gik amok med en økse på Ydelsescenteret i Borgerservice i Helsingør og truede personalet, er nu anholdt

Dramaet skete få minutter efter Borgerservice åbnede fredag morgen klokken 9. En cirka 45-årig mand med dansk udseende bankede på en rude udefra med en medbragt økse.

Det lykkedes manden at komme ind i bygningen, hvor han forlangte at komme i kontakt med en navngiven sagsbehandler på første sal. Da personalet afviste, gik han amok med øksen på en armeret rude. De ansatte slog straks alarm til politiet, men selvom betjentene var hurtigt fremme, havde manden held til at flygte på cykel med øksen skjult under sin jakke.

Politiet har nu efter en massiv efterforskning fundet og anholdt manden.

- Vi har netop anholdt ham. Det skete uden dramatik, siger presseansvarlig hos Nordsjællands Politi, Henrik Suhr, til bt.dk fredag klokken 11.35.

Personalet og de 40-50 borgere, som befandt sig i Borgerservice, da manden gik amok, har modtaget krisehjælp.

- Heldigvis kom ingen til skade, siger vagtchef ved Nordsjællands Politi, Steffen Østergaard til bt.dk.

Den cirka 45-årige øksemand bliver sigtet for trusler og hærværk. Det er endnu ikke blevet besluttet, om han skal fremstilles i grundlovsforhør, fortæller Henrik Suhr.

For bare to år siden blev Borgerservice i Helsingør også angrebet af en øksemand.I marts 2012 gik Bereketeab Ogbaslassi Weldegebriel fra Eritrea amok og huggede to ansatte flere gange med en økse. Han jagtede også det ene offer rundt i jobcenteret, før en borger kastede sig over ham og fik ham pacificeret.

Den nu 45-årige Bereketeab Ogbaslassi Weldegebriel blev idømt ni års fængsel for forsøg på manddrab. Han blev også udvist af Danmark for bestandigt.

Ved du noget? Tip os på 1929@bt.dk

Andre læser også