»Din lille, hjernedøde perkerluder. Hvis du er utilfreds, kan du bare smutte hjem, hvor du hører til.«

Sådan indrømmede en 67-årig mand at have råbt mod en yngre muslimsk kvinde på en parkeringsplads i Søborg en formiddag tidligere i år.

Det fortalte han i Retten i Glostrup, hvor han sammen med sin 66-årige hustru onsdag stod tiltalt for hadforbrydelse. De to var de første til at indtage vidneskranken.

Her fortalte de hver især om episoden, der fandt sted 13. februar, hvor ægteparret var taget ud for at handle i T. Hansen. Mens hustruen blev siddende i bilen, gik ægtemanden ind i butikken for at handle.

Imens udspillede det drama sig, som er årsagen til, at de to i dag er tiltalt.

Den 66-årige hustru, der er fra Indien og derfor havde brug for en tolk undervejs, fortalte i vidneskranken, at hun besluttede sig for at udnytte ventetiden til at støve bilmåtterne af. Hun gik derfor over til førersædet og lod døren stod åben. I samme øjeblik parkerede en 35-årig muslimsk kvinde sin bil ved siden af.

De to parter var ikke enige om, hvad der herefter skete, men den 35-årige forklarede i vidneskranken, da det blev hendes tur, at hun hørte gentagne slag mod bildøren. Hun sad på det tidspunkt i bilen og talte i telefon med sin mor.

Den 66-årige kvinde fortalte derimod, at hun måske kan have ramt bilen ved et tilfælde, fordi bilerne holdt så tæt, men hun afviser at have banket mod bilen.

Situationen endte i en konfrontation.

»Jeg kunne høre hende sige, 'jeg sender en regning, jeg sender en regning', men jeg ville ikke have en diskussion med en, der var så giftig. Så jeg satte mig om på passagersædet, og jeg sagde ikke et ord,« fortæller den 66-årige kvinde.

I det samme kom den 67-årige mand ud af T. Hansen, fortalte den muslimske kvinde.

»I det samme hører jeg en stemme sige: 'Hvad fanden foregår der her?' Først tænker jeg, hvorfor han blander sig. Så kommer han tættere på, og jeg siger: 'Din kone banker sin bildør ind i min',« fortalte hun.

»Og i samme øjeblik lægger han sine ting ind i bagagerummet, og så kommer han direkte hen i mit ansigt og råber: 'Og hvad så?'« forklarede den 35-årige.

Herefter udviklede situationen sig dramatisk. Den stærkt oprevne mand indrømmede at have taget fat i kvinden for at flytte hende væk fra bilen. Han indrømmede også at have taget en ratlås fra bagsædet af bilen, holdt den over hovedet og truet den 35-årige kvinde. Han indrømmede også at have råbt efter hende.

Under vidneforklaringerne spurgte anklageren den 67-årige mand til, hvorvidt han kunne genkende at have råbt: 'Din lille, hjernedøde perkerluder. Hvis du er utilfreds, kan du bare smutte hjem, hvor du hører til.'

»Ja, det skal nok være rigtigt,« erkendte han i vidneskranken.

Hvorfor sagde du det?

»Det ved jeg ikke. Hun stod og skældte min kone ud, og det havde jeg det ikke godt med, så jeg skulle lige have hende flyttet. Havde hun været fra Tyskland, havde jeg også sagt, hun skulle smutte hjem til Tyskland.«

Hvad var grunden til, du sagde noget med perker?

»Hun havde tørklæde på hovedet, og så gik jeg ud fra, hun var muslim,« fortalte han.

Han afviste dog, at udtalelsen skulle bunde i, at han er racist.

»Nej, jeg er gift med en inder, så jeg kan ikke tillade mig at være racist,« sagde han.

Den 35-årige muslimske kvinde forklarede dog, at hun på ingen måde var i tvivl om, at der var tale om en hadforbrydelse. Hun måtte tage en kort pause under forklaringen, fordi hun blev for berørt.

»Det var rent had. Altså, det strålede ud fra ham. Jeg har boet i Danmark i 30 år. Jeg er ikke et sekund i tvivl om, hvordan det ser ud, når jeg bliver mødt med had,« fortalte hun.

Foruden de tre parter skulle et vidne, en pensioneret politibetjent, også afgive forklaring. Han forklarede i retten, at han var kommet gående på parkeringspladsen den formiddag, da han med  egne ord så den 67-årige mand »gå fuldkommen grassat«.

»Den tiltalte tager fat i kraven på forurettet og har underarmen op under hendes hage. Højre hånd har han hævet over hovedet. Så jeg er på fuld firspring derhen, for jeg synes godt nok, det var for meget at se på, hvis det bare var skrammer fra en bildør,« forklarede han.

Den pensionerede politibetjent forklarede, at han stillede sig imellem de to parter og truede den 67-årige med at lave en civil anholdelse på ham, hvis han ikke stoppede.

Han fortalte også, at han hørte den 67-årige komme med adskillige racistiske tilråb. Han kunne dog ikke erindre at have hørt hustruen sige noget af racistisk karakter.

Mens den 66-årige hustru alene er tiltalt for hadforbrydelsen, er den 67-årige tiltalt for to yderligere forhold – herunder for hærværk mod den yngre kvindes bil og for at have truet med en retlås. Begge nægtede sig skyldige under retsmødet, men den 66-årige erkendte at have spyttet mod den 35-årige, at have råbt efter hende og at have holdt en ratlås mod hende.

Dommen skulle have været afsagt onsdag, men på grund af forsinkelser bliver den først afsagt 19. maj.