En 30-årig mand er blevet udvist af Danmark med et indrejseforbud i 12 år for at kvæste en anden mand alvorligt i trafikken, oplyser Københavns Vestegns Politi.

Den dømte var påvirket af hash og havde af lægen fået forbud mod at køre bil. Dommen er anket til landsretten.

Han straffes ligeledes med fængsel i et år og ni måneder, og det er sagens anklager umiddelbart tilfreds med.

»Det, der er særligt ved denne sag, er, at der er tale om ganske mange overtrædelser inden for vanvidsbilisme. Kombinationen af at køre påvirket, med høj hastighed og med lægeligt kørselsforbud gør, at den hårde straf er helt på sin plads,« siger anklager Robert Rafn til B.T.

1. april trådte en ny lov om vanvidsbilisme i kraft, der giver mulighed for at straffe hårdere, hvis visse kriterier er gældende.

Blandt disse kriterier er kørsel med det dobbelte af den tilladte hastighed, påvirket kørsel og særlig hensynsløs kørsel. Alle overtrædelser, der gør sig gældende i denne sag.

Den 30-årige mand kørte ifølge politiets beregninger mellem 103 og 122 kilometer i timen på en vej i Ballerup.

Her ramte han en forankørende bil og var skyld i alvorlige skader på føreren. Vedkommende blev alvorligt kvæstet, brækkede ryggen og fik hjertestop.

Den 30-årige mand var påvirket af hash i en grad, der overskrider grænsen for vanvidsbilisme. Han er desuden tidligere dømt for spirituskørsel.

I forbindelse med den efterfølgende anholdelse talte den 30-årige nedsættende og truede en betjent. Den del af episoden havde ifølge anklager Robert Rafn stor indflydelse på, at manden endte med at blive idømt udvisning.

Manden er af afghansk afstamning og er idømt forbud mod indrejse i Danmark i 12 år, fra hans fængselsstraf udløber.

Andre læser også