Lyt til artiklen

Se kortet: Åben krig på Sjælland

Den 22-årige rocker-afhopper, der natten til mandag blev dræbt i Næstved, lå i sin seng, da ukendt gerningsmænd skød og dræbte ham gennem et vindue på altanen.

Politiet vil ikke bekræfte de nærmere detaljer omkring drabet, men bt.dk erfarer fra kilder i området, at den dræbte lå i sin seng, da han blev skudt.

Læs også: Frafalden rocker dræbt af skud gennem vindue

Nattens likvidering af en 22-årig rockerlærling i Næstved kommer ikke som den helt store overraskelse for Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Særligt de seneste måneder har stemningen i det lokale bandemiljø været særdeles anspændt, efter at omkring en snes tidligere Bandidos-rockere i sommer brød med moderklubben og dannede deres egen gruppering under navnet Westside Nation.

Helt usædvanligt blev bruddet ledsaget af et stærkt kritisk brev, der blev sendt til andre Bandidos-afdelinger i Europa, hvor Næstved-udbryderne kritiserede Bandidos-ledelsen i Danmark for at være svage og korrupte.Da den danske Bandidos-top samtidig leder rockerklubben i hele Europa og Asien, var brevet reelt en åben krigserklæring, og Næstved-grupperingen har ifølge politiet siden været i såkaldt "bad standing" i forhold til deres tidligere Bandidos-brødre.

Risikoen for en blodig konfrontation mellem udbryderne og Bandidos førte 23. oktober til, at politiet på Sydsjælland brugte rockerloven til at forbyde al adgang til Westside Nations klubhus på Præstøvej 6b. Det forbud blev forlænget flere gange, men i sidste uge valgte politiet at ophæve forbuddet.

- På baggrund af efterretninger og oplysninger om rockermiljøet i denne konflikt mellem Westside Nation og Bandidos kan vi konstatere, at der stadig hersker et anspændt forhold mellem de to grupperinger, men ud fra det aktuelle trusselsbillede vurderer vi, at der p.t. ikke er tilstrækkelig grundlag for opretholde forbuddet, lød det 4. december fra politiinspektør Flemming Madsen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Samtidig forsikrede politiet dog, at der stadig ville være skærpet patruljering omkring klubhuset på Præstøvej, ligesom stedet videoovervåges intensivt.

Her er et overblik over de episoder i den sydsjællandske rocker-konflikt, der hidtil har været kendte i årets løb:(Klik her for at åbne kort i eget vindue)