Skønhedseksperten og forretningsmanden Ole Henriksen har solgt sit Los Angeles-baserede firma af samme navn til verdens største konglomerat af luksus-brands.

Hvis man er filmskaber, så fås selskabet ikke bedre end Steven Spielberg og James Cameron. Og hvis man i modeverdenen arbejder sammen med firmaer som Louis Vuitton og Christian Dior, så har man også nået toppen.

Den danske skønhedsekspert og forretnings-es Ole Henriksen hører nu til i den sidstnævnte elite.

I sidste uge solgte Ole Henriksen således sit selvstartede firma til verdens største skønhedsgigant LVMH - "Moet Hennessy Louis Vuitton". Gigantfirmaet har modefirmaet Christian Dior som største aktionær og et hav af kendte luksus-mærkevarefirmaer under sine vinger

Prisen er et ukendt og tophemmeligt millionbeløb. Som Ole selv udtrykker det: "Man sælger jo ikke for at blive fattigere, ha-ha".

Firmaet startede som et én mands foretagende, hvor Ole Henriksen selv miksede sine skønhedsprodukter på køkkenbordet. I dag har firmaet "Ole Henriksen" hovedsæde i Los Angeles og danskerens produkter er tilgængelige i 25 lande.

Ifølge Ole Henriksen selv åbner den nye aftale dørene til adskillige nye markeder - bl.a. samtlige nationer i sydeuropa.

- Jeg kan ikke sætte noget tal på. Ifølge aftalen har jeg nemlig en stor lynlås på munden. Men det er ikke mindre end helt fantastisk - en utrolig ære at være i dette eksklusive selskab, fortæller han til bt.dk.

Ifølge amerikanske finanseksperter er aftalen imellem Ole Henriksen og LVMH ganske rigtigt enestående. Og årsagen til, at Ole Henriksen nu er blevet lukket ind i de "hellige haller" er ifølge disse eksperter produkternes kvalitet og danskerens årelange og 100 procent trofaste samarbejde med den internationale butikskæde Sephora - også en del af LVMH.

Aftalen, der først nu er blevet offentliggjort, faldt egentlig på plads 31. januar mens Ole Henriksen var på besøg i Danmark. Og den første han fortalte nyheden, var ægtemanden Lawrence hjemme i Los Angeles.

- Vi råbte og skreg i telefonen. det var så fantastisk. Og i lørdags var vi så ude på restaurant her i Los Angeles for at fejre rigtigt. På spørgsmålet om, hvorvidt det var svært at give slip på sit eget barn (firmaet), svarer Ole uden tøven:

- Nej, slet ikke. Jeg fortsætter stadig som kreativ leder. Min indflydelse er den samme. Og nu kan jeg blot koncentrere mig 100 procent om den kreative del af jobbet.

- Livet består af forskellige plateauer. Jeg føler virkelig at det var timet perfekt. Og nu glæder jeg mig bare til at arbejde sammen med et firma med masser af muskelkraft.