Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Gustav inviterer sine fans til demonstration, når hans gerningsmand skal have sin dom

Torsdag skal Gustav for første gang se sin gerningsmand i øjnene, efter han blev overfaldet på en bytur i oktober. Mens Gustav stod og fik taget billeder med to fans, kom gerningsmanden og slog ham ned bagfra med en flaske, mens han råbte 'homo'. Nu inviterer Gustav sine fans på Facebook til demonstration foran Københavns Byret ved Nytorv i det indre København.

- Jeg vil gerne vise min gerningsmand, at der plads til alle mennesker, lige meget om man er homoseksuel, hvid, mørk eller kineser. Selv om han synes, at homoseksuelle skal kaldes 'homo-svin', vil jeg vise ham, at der findes mennesker med en helt anden holdning end hans, fortæller Gustav Salinas til bt.dk.

Og opbakningen har været mærkbar, efter Gustav søndag eftermiddag annoncerede, at alle hans venner, fans og følgere er velkommen torsdag formiddag kl. 9.40, når gerningsmanden skal have sin dom. 1400 har 'liket' og 90 har skrevet støttende kommentarer til realitystjernen på Facebook.

- Jeg er glad for, at der er så mange, der støtter mig. Det bliver rart, at både mine venner og fans står bag min ryg, når jeg skal se min gerningsmand for første gang. Det viser bare, at der er mange gode mennesker i samfundet, der siger fra over for vold, siger han.

Bange for at gå på gaden

Den sidste måned siden Gustav blev slået ned, har været hård både fysisk og psykisk .

- Jeg går nogle gange på gaden og er bekymret for at møde ham igen. Da han overfaldt mig, besvimede jeg, så jeg kan ikke huske, hvordan han ser ud. Det bliver mærkeligt at se ham i øjnene igen, og jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at jeg ikke er nervøs, siger reality-stjernen.

Nu glæder Gustav sig bare til at få sagen ud af verden.

- Jeg har det godt, jeg er glad, og jeg smiler, men det bliver rart at få overstået én gang for alle, siger han.

Retssagen kommer til at foregå i Københavns Byret klokken 9.40 på torsdag 21. november.