Deadline-værten Kurt Strand har i dag sagt sit job i DR op. Det forklarer hovedpersonen selv til bt.dk.

- Det er korrekt, at jeg stopper. Det skyldes, at huset står i en situation, hvor der skal spares mange penge, og at der skal rulle nogle hoveder.

- Derfor har min personlige analyse været, at jeg ikke føler mig fuldstændig sikker på, at mine kompetencer vil være særlig efterspurgt i DR.

Den rutinerede journalist er mest kendt som frontfigur i DR2s program Deadline. Her han været ansat siden 2004. I alt har han været ansat i DR i lidt over 25 år.

- Det har været en svær beslutning, for jeg holder meget af DR, og det har været 25 fantastiske år af mit liv. Derfor er der ingen smækken med dørene her, understreger han.

Udover sit mangeårige hverv som TV-vært i DR har Kurt Strand også arbejdet som foredragsholder, underviser og forfatter. De mange sidebeskæftigelser vil formentlig komme til at fylde mere fremover.

- Jeg har ikke nogen færdig plan for fremtiden, men jeg vil selvfølgelig forsøge at bruge mine kompetencer bedst muligt. Jeg vil fortsætte med at undervise kolleger i at interviewe, måske være med til at udvikle programmer og koncepter, og hvem ved, det kan også være jeg vil begynde at skrive lidt igen. 

Kurt Strand stopper i DR med udgangen af september.