Anja Pil Christoffersen er for mange kendt som sangeren Anya. Men nogle kender hende også som noget helt andet end musikeren bag debutalbummet, 'Faith'.

Mens hun skrev sangene til sit nye album og turnerede rundt i Danmark, færdiggjorde hun nemlig også jurastudiet.

»Jeg føler mig sgu ret badass ved tanken om at kunne tage skjorte på og skrive en gyldig kontrakt,« siger den 29-årige sanger til DR.

I 2015, da Anya havde færdiggjort en bachelor i jura, tog hendes musikkarriere fart, og hun satte sit studie på pause for at tage på turné.

Men efter et par år på landevejene fik Anya lyst til at vende tilbage til studiet og færdiggøre det. Det gjorde hun i 2017.

Det blev dog ikke uden musikken, at specialebeviset i jura med specialisering i ophavsret kom i hus, og derfor foregik en stor del af selvstudiet bag i en tourbus rundt i Danmark.

Hvordan hun klarede at jonglere et musiker- og et studieliv, har hun svært ved at svare på, men det har betydet, at hun har skullet tidligt op om morgenen og ikke rigtig kan huske, hvornår hun sidst har holdt ferie.

Men det har været det hele værd, fortæller hun. Jurastudiet har nemlig hjulpet hende til at kunne elske musikken højere.

Når hun laver musik, er det udelukkende, fordi hun elsker det. Nu kan hun tage en dårlig anmeldelse med et gran salt, fordi alting ikke står og falder på det. Hun har juraen at falde tilbage på, hvis hun ikke kan leve af musikken.

Anya er lige nu aktuel med debutalbummet, 'Faith', og hun har ingen planer om at droppe hverken juraen eller musikken.

Hun mener nemlig, at selv om de to ting er vidt forskellige, kan de sagtens forenes, uden at man behøver at gå på kompromis med nogen af dem.

For hende er det en alt for endimensionel forståelse af, hvad en kunstner er, at tro, man ikke også skulle kunne lave andre ting, man elsker, samtidig med kunsten.