Hvis man følger Lisbeth Østergaard, så man en ny side hende af hendes liv tirsdag.

For den 41-årige tv- og radiovært delte nemlig et billede af sin parkinsonramte far på sin Instagram-profil. Lisbeth Østergaards 64-årige far har boet på plejehjem i Silkeborg siden sin 60-års fødselsdag og har haft parkinson i cirka 20 år.

I opslaget bemærker Lisbeth Østergaard selv, at man ofte ser en glad og positiv side af hendes liv, men i går skulle det være ganske anderledes.

»For mig er det nemmere at dele, når det går godt, men det er jo bare ikke hele sandheden,« siger Lisbeth Østergaard til B.T. og fortsætter:

»I går føltes det bare helt okay at være sårbar. Det er okay ikke at være okay,« forklarer tv-værten, der besøgte sin parkinsonsdemente far, som dårligt kunne kende hende, for at ønske ham god jul.

Og netop den mere sårbare side har kastet en byge af beskeder efter Lisbeth Østergaard.

»Jeg havde bare brug for at dele det, og jeg har heldigvis fået så mange beskeder fra folk, der står i samme situation,« siger hun og tilføjer:

»Jeg har ikke kunnet nå at læse alle beskederne, men alle har jo været utrolig søde og delt deres egne historier.«

Hun understreger, at hun ikke lagde billedet op for at få noget medlidenhed via de sociale medier.

»I den her verden kan det godt se ud, som om hvis du mangler lidt kærlighed, så kan du bare slå noget op på Instagram, men det var virkelig ikke derfor,« siger Lisbeth Østergaard.

Hun har ikke som sådan ét godt råd, hun kan give til personer, der står i lignende situationer. Men for hende handler det især om én ting.

»Det er en kundskab at være nærværende og være til stede i nuet, for det er det eneste, man kan, når man er sammen med demente,« fortæller Lisbeth Østergaard.

Den 41-årige tv-vært har vidst, det i lang tid gik den forkerte vej med farens helbred.

Derfor var hun også meget glad for, hendes far kunne tage turen fra Silkeborg til København for fem år siden, da hun sagde ja til sin mand Ralf Østergaard.

»Jeg var bare rigtig glad for, at han var i stand til at følge mig op ad kirkegulvet. Der havde jeg nemlig på fornemmelsen, at det kunne blive sidste gang, han tog turen til København,« slutter Lisbeth Østergaard.

Andre læser også