Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Den kendte erhvervsmand Asger Aamund - bror til forfatteren Jane Aamund - forstår sin søsters ønske om aktiv dødshjælp

- Jeg har selv tænkt over det, og jeg ville gøre nøjagtigt det samme som min søster, siger Jane Aamunds bror, Asger til BT.

- Jeg vil ikke blande mig i hendes valg, for det er helt op til det enkelte menneske, hvornår det er slut, men jeg er ikke i tvivl om, at hvis jeg led af en uhelbredelig sygdom, så ville jeg gøre det samme og ønske at afslutte livet på en værdig måde, siger erhvervsmanden Asger Aamund, bror til den 77-årige forfatter Jane Aamund, der fortæller BT, at hun ønsker at få aktiv dødshjælp.

Helst ville hun dø i Danmark med alle sine kære ved sin side, men da det ikke er muligt, vil hun inden for en overskuelig tid planlægge en tur til Schweiz, hvor assisteret selvmord er lovligt og foregår under streng kontrol.

- Der er visse kræftformer, som er så uudholdelige og uafvendelige, at der ikke er noget at gøre, siger Asger Aamund og fortsætter:

- Så er der måske nogen, der vil indvende, at man ikke skal opgive håbet, fordi der eventuelt kan ske en pludselig ændring, eller måske et mirakel. Det er så klichéagtigt, og det kan jeg ikke bruge til noget. Jeg synes ikke man skal hænge fast i livet for enhver pris.

- Det er ikke noget, vi har diskuteret indgående i familien, men vi har da talt om det, og drøftet muligheden. Hvis det er en terminal patient (en patient i dødsfasen. red.), og hvis behandlingen ikke virker, så er det en helt personlig afgørelse, som jeg absolut ikke har noget problem med, siger Asger Aamund.

Andre læser også