Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Den danske landsholdsprofil Rasmus Lauge sendte onsdag Aalborg Håndbold ud af Champions League, trods dansk sejr i en sublim kulisse i Gigantium på to mål til Aalborg.

Men faktisk kunne sejren være sikret på Lauges kommende hjemmebane.

Ifølge B.T.s oplysninger har Rasmus Lauge nemlig været præsenteret for et ret så lukrativt tilbud fra Aalborg, efter han havde sat sig for at vende hjem til Danmark. Det blev dog som bekendt BSH og barndomsklubben i Silkeborg, der trak Veszprem-anføreren hjem fra sommeren 2023.

»Det må i jo spørge dem herfra om,« lyder det kort og med et smil fra landsholdsstjernen til B.T. onsdag aften i Aalborg.

Men har du sagt nej til et tilbud fra Aalborg?

»Os spillere, der kommer fra udlandet nu har jo en god position, så ja, der har været nogle muligheder for mig. Jeg skulle heldigvis vælge mellem dem. Det er jo dejligt i stedet for at skulle 'søge arbejde',« erkender han.

Men er det ikke naivt at tro, at en spiller med dine evner og dit farve pas ikke har haft bud heroppe fra?

Efter en kort tænkepause svarer Rasmus Lauge politisk korrekt.

»Den danske liga vil gerne opruste. Det håber jeg bare på kommer til at ske endnu mere – for alle hold. Ikke kun Aalborg,« siger Rasmus Lauge, inden han helliger sig fansene i Gigantium og autografskrivningen.

Trods et tomålsnederlag i Aalborg er Rasmus Lauge og Veszprem klar til Champions Leagues Final4.
Trods et tomålsnederlag i Aalborg er Rasmus Lauge og Veszprem klar til Champions Leagues Final4. Foto: Henning Bagger
Vis mere

En autograf, der altså ikke blev sat på en kontrakt med Aalborg og Jan Larsen.

Til gengæld kunne Jan Larsen godt skaffe en kasse Budweiser-dåseøl efter kampen til de tørstende Veszprem-spillere, da Rasmus Lauge spurgte Aalborg-direktøren pænt.

Måtte du give øl, fordi det var i Danmark?

»Vi skal have lov at fejre en Final 4. Det bliver vi nødt til at ha' og den ene kasse den røg hurtigt, så vi måtte lige have lidt mere,« griner Rasmus Lauge, der ser frem mod både Final 4 og nogle særdeles afgørende dobbeltopgør mod Pick Szeged i den ungarske liga.

Andre læser også