Nordsjælland Håndbold indgiver protest til DHFs Appelinstans efter den omdiskuterede situation mandag aften i kampen mod TM Tønder.

Den nordsjællandske klub førte med fire mål, men TM Tønder scorede på straffekast kort før tid, og sendte dermed Nordsjælland Håndbold i 1. division til den kommende sæson.

Formanden i den nordsjællandske klub, Jørgen Simonsen, er dybt frustreret onsdag, da BT fanger ham til en kommentar. Og klubben har tænkt sig at gå videre med sagen.

»Vi sender en protest ind til DHFs Appelinstans. Når man ser på, hvordan andre folk reagerer over afgørelsen, så føler jeg virkelig, at der er noget at komme efter i den her sag. Om kampen skal spilles om, eller hvad der kan ske, ved jeg ikke. Men vi skylder i hvert fald vores spillere og trænere at appellere den her afgørelse,« siger han og fortsætter.

»Jeg er fuldstændig uforstående over for dommernes kendelse. At en tvivlsom dommerafgørelse skal afgøre, om vi er i ligaen eller ej, det er forkert. Vi er fuldstændig frustrerede. Vi er det eneste hold tilbage på Sjælland, og så bliver vi behandlet på den måde, det er helt uforskammet. Vi har så mange frivillige i den her klub, som kæmper hver dag.«

Hele sagen begyndte, da Nordsjælland Håndbold fik erobret bolden med 16 sekunder igen af kampen. Morten Thrane havde bolden og spillede den tilbage til målmand Kristian Pedersen, og det endte med, at dommerne, Martin Lykke og Claus Adelgaard, fløjtede for passivt spil. Målmanden kylede bolden væk, og det resulterede i et rødt kort til ham. Tønder fik i samme forbindelse straffe, og her scorede Kristian Stoklund til slutresultatet, som altså betød, at TM Tønder røg i Håndboldligaen, mens Nordsjælland skal ned i den næstbedste række.

»Dommernes kendelse er et fortolkningsspørgsmål, men det er en vanvittig fortolkning i så afgørende en kamp. Det er fuldstændig ensidigt fortolket. Det er helt vanvittigt,« raser Jørgen Simonsen.

»Vi er godt klar over, at vi ikke kan sige, der var regelbrud, men vi kan sige, at vi føler os bortdømt. Og at vi føler, at dommerne ikke har ydet det, der er brug for til sådan en kamp. Jeg føler, det er forkert, han dømmer nøl, da spilleren ikke kan aflevere til andre end målmanden. Og det er jo også kun lige skråt tilbage – det er ikke decideret baglæns.«

Bestyrelsen i Nordsjælland Håndbold holdt tirsdag aften en ekstraordinær generalforsamling, og her kom man således frem til at indgive en officiel protest til DHF.

Jørgen Simonsen forklarer, at man i første omgang sendte en uformel protest ind til DHF, men svaret lød hurtigt, at der ikke var noget at komme efter. Klubben skulle i stedet have indgivet protest straks efter ved dommerbordet.

Hvad gør I, hvis I ikke får medhold i jeres protest?

»Så er sagen lukket for vores vedkommende. Vi har nogle unge talenter, og resultatet er, at mange af dem er fritstillede nu. Andre klubber vil derfor snuppe dem, og så skal vi starte forfra igen med i forsøget på at komme tilbage til ligaen,« slutter Jørgen Simonsen, der helt generelt er forarget over DHFs afgørelser i denne sæson.

Eliteansvarlig i DHF og medlem af IHFs dommerudvalg, Bjarne Munk Jensen, fortæller til BT, at det handler om et fortolkningsspørgsmål, det der sker i kampens afslutning mellem TM Tønder og Nordsjælland Håndbold.

»Det er korrekt dømt, at målmanden får et rødt kort, og at Tønder får mulighed for at dømme et straffekast. I forhold til det, der sker lige før, der er det knapt så korrekt. Det er ikke et brud i spillereglerne, men vi siger, det er en fejlvurdering fra dommernes side at fløjte direkte passiv,« siger han og fortsætter om dommerne.

»De synes, at når bolden bliver spillet tilbage til målmanden, så er der passivt spil. Det er den vurdering, vi tager. Hvis man lige får tid til at tænke sig om, så kan det godt være, man ville have vurderet det anderledes.«

Kampen i mandags vakte stor frustration - ikke mindst hos Nordsjælland-træner Ian Marko Fog: