Mick Schumacher mistede kontrollen over Haas-raceren, men var ved bevidsthed, da han blev ført til hospitalet.

Kevin Magnussens Haas-team har fået en fin start på Formel 1-sæsonen, men kom ud for en slem forskrækkelse i lørdagens kvalifikation i Saudi-Arabien.

Magnussens teamkollega, Mick Schumacher, var hovedperson i en alvorlig ulykke, da han i topfart mistede kontrollen over raceren og bragede ind i barrieren.

Tv-billeder viste et tydelig chokeret Haas-team i sekunderne efter kollisionen. Først fem minutter senere kom meldingen om, at den unge tysker var ved bevidsthed og umiddelbart var okay.

Hans sønderslåede racer var så medtaget, at den brækkede over på midten, da den skulle fjernes fra banen. Og sikkerhedsfolk skulle bruge lang tid på at rydde op efter ulykken.

Midt i al dramatikken om Schumacher blev det næsten glemt, at kvalifikationen blev en rendyrket sportslig fiasko for succesvante Lewis Hamilton.

Den syvdobbelte Formel 1-mester kunne slet ikke få fart i sin Mercedes og blev elimineret allerede i første kvalifikationsrunde efter at have sat 16.-bedste tid.

Man skal tilbage til 2017 og Brasiliens Grand Prix for at finde seneste gang, den britiske stjernekører røg ud i Q1. Men dengang skyldtes den tidlige exit, at Hamilton kørte af banen.

Kvalifikationen genoptages senere lørdag aften.

/ritzau/