NASA vil bygge et fly, der kan halvere din rejsetid. Men det kræver blod, sved og over 2,4 milliarder kroner at bygge et nyt fly, der kan flyve hurtigere end alle andre.

De fleste fly har en klar øvre fartgrænse - et almindeligt Boeing 737 fly flyver omkring 800 kilometer i timen, den såkaldte marchfart. Fartgrænsen er ikke sat for at beskytte passagerne, men derimod de mennesker, huse og dyr, som flyet flyver forbi. Hvis flyet flyver hurtigere end omkring 1000 kilometer i timen, vil det nemlig larme så meget, at det potentielt kan smadre vinduer, ødelægge husmure og skræmme dyr på markerne, skriver Bloomberg Businessweek.

Men nu vil NASA bygge et fly, der kan flyve meget hurtigere end tilladt uden at ødelægge alt på dets vej. Flyet skal kunne flyve uden at skabe de chokbølger, som fremkommer, når flyet flyver så hurtigt, at det bryder lydmuren, skriver mediet.

Men til august vil NASA begynde at udforske deres drøm om et supersonisk fly, som kan flyve hurtigere end lydens hastighed. Deres fly skal bare ikke være altødelæggende.

De vil skabe en flyvetur, der vil være 'som at sidde i en Mercedes-Benz på motorvejen'. Der vil kun være en lille brummen og ikke de såkaldte overlydsbrag, som kan høres nede fra jorden, når et supersonisk fly flyver forbi.

Peter Coen, der er projektmanager for flyprojektet, fortæller, at der vil komme en større efterspørgsel på hurtigere fly de næste år. Derfor regner NASA med at bruge over 2,4 milliarder kroner over fem år på at opfinde og designe det nye fly. De første millioner skal komme fra den amerikanske præsident Donald Trump, der har inkluderet det i budgettet for 2018.

Selvom det bliver en svær proces, fordi den amerikanske kongres skal ændre loven fra 1973, for at lade det nye supersoniske fly bryde fartgrænsen, er Peter Coen positiv.

»Vi har en masse støtte i NASA, fra administrationen og i kongressen for at få dette til at ske. Jeg er rimelig begejstret for vores udsigter,« siger Peter Coen.