Daniel Wass har sin fodboldfremtid på plads. Den danske landsholdsspiller skal nemlig som ventet ikke en tur med Evian i Ligue 2 - han skal til Spanien og Celta Vigo. Kald ham bare Michael Krohn-Dehlis afløser.

Daniel Wass skriver ifølge BTs oplysninger under på en fire-årig aftale med Celta Vigo fredag, hvor han også ventes præsenteret. Han rejser i dag til Vigo, og fredag skal han så gennemgå lægetjek med klubben. Og det bliver til et beløb lidt under, hvad der var forventet for bare et år siden af frisparkskongen i Evian.

Den franske nedrykkerklub får nemlig 2,7 millioner euro - eller lige over 20 millioner kroner - for at sende Daniel Wass til La Liga, erfarer BT. Her skal danskeren altså ind på en midtbane, der mangler Michael Krohn-Dehli efter hans skifte på en fri transfer til Sevilla.

Wass nåede således at være fire år i Evian, hvor han gjorde det så godt, at større klubber i Bundesligaen, Ligue 1 og Premier League havde kig på ham, men nu går turen til Celta Vigo.

Den 26-årige danskers vej til Celta Vigo har budt på både op og nedture. Som ungdomsspiller i Brøndby var Wass et stort talent, men udviklingen gik i stå, og i stedet røg han til norske Frederikstad på en lejeaftale i 2009. Her gjorde den alsidige spiller det imidlertid så godt, at Brøndby gav ham en ekstra chance. Her viste han for første gang for alvor prøver på sit store talent, og da kontrakten med Vestegns-klubben løb ud, så stod den portugisiske storklub klar med en kontrakt.

Det skifte var måske at stile en anelse for højt, for han blev i samme ombæring udlejet til Evian. Her var han en øjeblikkelig succes, og den østfranske gjorde efter 2011/12.-sæsonen aftalen permanent. Resten er historie.