'Jeg vil ikke have afrikanere på det danske landshold'. Partilederen for Danskernes Parti Daniel Carlsen holdt sig ikke tilbage, da DBU torsdag lancerede sin nye trøje. Nu giver DBU svar på tiltale.

»Det er desværre ikke kun landsholdets shorts, der har fået ny kulør ...' indledte den tidligere nynazist Daniel Carlsen med at skrive på Twitter. Efterfølgende ville flere vide, hvad han mente med det.

Foto: Twitter
Vis mere

»Jeg har intet problem med Pione, men jeg mener ikke, at afrikanere skal repræsentere Danmarks landshold,« fortsatte Daniel Carlsen med henvisning til den mørke spiller på billedet, der - hvis vi skal holde os til fakta - dog ikke er Pione Sisto, men Aston Villa-forsvarsspilleren Jores Okore.

Foto: Twitter
Vis mere

Daniel Carlsen har fået en hård medfart efter sine tweets, og nu har DBU tilsyneladende også fået nok af Carlsens nedladende kommentarer. En bruger skriver med henvisning til Daniel Carlsen:

»Kom så, DBUfodbold, tag afstand fra den knold her.«

Det har DBU svaret på ved at lægge et billede op med hashtagget #detertalentetdertæller. På billedet har
landsholdsprofilerne Pierre-Emile Højbjerg og Yussuf Poulsen fået malet et fransk og et tanzaniansk flag i hovedet med henvisning til deres rødder i disse lande. Billedet kommer oprindeligt fra en kampagne, som DBU har lavet i samarbejde med Foreningen Nydanskers under navnet 'Det er talentet der tæller'.

Foto: Twitter3
Vis mere

Jores Okore, Pierre-Emile Højbjerg, Yussuf Poulsen og Pione Sisto er faktisk ikke de eneste på det danske landshold, der har udenlandske rødder. Jannik Vestergaards mor er blandt andet tysker, ligesom landsholdskometen Riza Durmizi er af albansk afstamning.