Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Der er formentlig ikke mange, der ville kunne lukke et øje, hvis man netop var blevet tilbudt en kontrakt med en topklub som engelske Tottenham.

Men hollandske Rafael van der Vaart er heller ikke som så mange andre. Den 35-årige midtbane spiller får for tiden ikke meget spilletid i FC Midtjylland, men der var engang, at han var eftertragtet af snart sagt samtlige topklubber i Europa.

LÆS OGSÅ Medie: Van der Vaart er brandvarm i ny dansk klub

I 2010 var han på kontrakt i Real Madrid, men jagtet af Tottenham og på transfervinduets sidste dag i juli fik han tilbude om et skifte.

»Det var meget i sidste minut. José Mourinho (daværende Real Madrid-træner, red.) havde været ærlig omkring mine chancer og fortalt mig, at han de havde købt Mesut Özil til at spille på min position,« fortæller van der Vaart til fodboldmagasinet FourFourTwo .

»Han sagde, at jeg godt kunne blive, men at jeg ikke var i hans start-11. På det tidspunkt var jeg fast besluttet på at blive i Real Madrid en sæson mere, så jeg tog på træningslejer med det hollandske landshold.«

ØVERST I ARTIKLEN KAN DU SE ET AF DE FÅ HØJDEPUNKTER I VAN DER VAARTS FCM-TID

Han fortsætter:

»Men omkring klokken 16 på deadline day, ringede min advokat til mig for at sige, at Tottenham var interesseret i at skrive kontrakt med mig. Jeg spurgte ham, om jeg kunne tænke over. Han svarede, at jeg skulle beslutte mig indenfor to timer. Jeg begyndte at overveje det hele, og så tog jeg en lille lur...«

LÆS OGSÅ Direktør om Superligaens største stjerne: Disse to danske klubber får ham ikke

»Pludselig blev jeg vækket af telefonen, som ringede. Klokken var 17.40, og min advokat var i røret igen for at fortælle mig, at jeg nu skulle jeg beslutte mig. Jeg tænkte over det i et splitsekund og sagde så: 'Ja, lad os gøre det'. Jeg havde ikke tid til at gennemtænke det eller diskutere det med nogen - det var ren intuition. Jeg indså hurtigt, hvor glad jeg var for beslutningen. Fra det øjeblik jeg ankom til til Spurs Lodge (Tottenhams træningsbane, red.), følte jeg mig hjemme,« siger Van der Vaart.

Tiden i Tottenham endte med at blive en af de mest succesrige i hans karriere. Fra 2010 til 2012 var han stjernen på holdet sammen med Luka Modric. I 63 kampe lave han 24 mål og 15 assists.

Andre læser også