Er Wayne Rooney inde eller ude af Englands kommende EM-trup? Spørgsmålet har svirret i en rum tid, men ifølge en tidligere Arsenal-stjerne er han sikker på en plads.

Det er Thierry Henry, der er fuldstændig overbevist om, at den 30-årige angriber bliver udtaget til det engelske landshold, når landstræner Roy Hodgson udtager sin trup.

Mens publikum ifølge Thierry Henry kan se frem til at se Wayne Rooney i aktion i sommerens EM-slutrunde i Frankrig, skal de dog ikke forvente en startplads til den engelske anfører. Wayne Rooney er en vigtig del af landsholdet, lyder det fra Thierry Henry, men Manchester United-angreberen må måske tage til takke med en rolle som indskifter.

Thierry Henry, der arbejder som ekspert for Sky Sports, forstår i første omgang slet ikke, hvorfor man betvivler Wayne Rooneys EM-deltagelse.

»Jeg forstår slet ikke, hvorfor der blev sat spørgsmålstegn ved, om han skal med til EM eller ej. Nu er spørgsmålet så, om han vil få en startplads. Skal han starte? Spille til venstre? Spille bag ved angriberen?« spørger han og fortsætter.

»Man kan ikke også benægte, at der er en forståelse mellem Harry Kane og Dele Alli. Skal Alli spille på 10'er-positionen med Kane, og hvem er på fløjen? Det er svært, for man ønsker ikke længere Rooney på fløjene, det er sikkert.«

Wayne Rooney har scoret 51 mål for det engelske landshold. Thierry Henry beskriver ham som holdets leder. Alle respekterer ham, og han er nødt til at være med på holdet, lyder det.

Flere Tottenham-spillere er med for England, og spørgsmålet er, om man ønsker at ændre på det.

»I øjeblikket er der en Tottenham-indflydelse på holdet, så vil man fortsætte med det, eller ændre det? Hodgson ved, hvad der fungerer, og hvad der fungerede i kvalifikationen, og her var Rooney virkelig god,« siger Thierry Henry til Sky Sports.