Generalsekretær Jerome Valcke er sendt på tvungen orlov efter beskyldninger om at have solgt billetter på sortbørs.

Fodboldens verdensforbund FIFA har ikke rystet de sidste skandalefjer af sig endnu.

Torsdag måtte generalsekretær Jerome Valcke rydde sit skrivebord efter belastende oplysninger om, at han har været medskyldig i en sag, hvor der er solgt overskydende VM-billetter til overpris på det sorte marked.

Jerome Valcke har ellers overlevet de hidtidige korruptionssager, der har ryddet ud i FIFA-toppen og sendt præsident Sepp Blatter ud i mørket. Men den seneste sag om svindel med billetter ser nu ud til at kunne få endnu et overhoved til at rulle.

Jerome Valcke, der har siddet på posten siden 2007, har nægtet at kende til billetsvindlen.

Oplysningerne om FIFA-bossens påståede andel i den seneste skandalesag i fodboldens verdensforbund, kommer fra en konsulent fra firmaet JB Marketing, som i 2014 fik annulleret en bestående kontrakt med FIFA om at sælge billetter til slutrunden i Brasilien.

Den engelske avis The Guardian hævder at have dokumenter fra konsulenten Benny Alon, der indikerer at der har været en underhåndaftale mellem Valcke og yderligere en interessent.

Jerome Valcke har dog afvist at kende noget til det påståede billetsalg. I de foreliggende dokumenter er der ikke et håndfast bevis på, at der har været pengeoverførsler mellem Benny Alon og den belgiske fodboldmand.

Angiveligt fik Valcke i 2013 nys om, at der blev solgt billettter til fire gange den aftalte pris, men først otte måneder senere, besluttede FIFA at indstille samarbejdet med JB Marketing.

Det var i den efterfølgende periode, billetsalget på det sorte marked skulle være sat i scene. Foreløbig peger kun indicier og ufuldstændige e-mails på, at der skulle have været penge mellem Benny Alon og Jerome Valcke.

Ikke desto mindre er FIFA altså skredet til en suspendering af forbundets generalsekretær. Og sagen vil sætte fornyet lys på de mange historier om korruption, sortbørshandel og uetisk optræden, der har floreret i det sidste halve år.

Den mangeårige FIFA-præsident Sepp Blatter blev i maj genvalgt trods masser af turbulens og anholdelser af delegerede med det amerikanske forbundspoliti FBI som den udefarende kraft. Efter at have vundet præsidentvalget for endnu en periode måtte Blatter få dage efter trække sig på grund af skandalens omfang og - som den magtfulde schweizer sagde ved den lejlighed - for at beskytte FIFA.