Hundredvis af håbefulde Fernerbache-tilhængere mødte op foran retsbygningen i Istanbul for at støtte klubbens formand Aziz Yildirim.

Formanden for Fenerbache er en af de mest magtfulde fodboldpersoner i tyrkisk fodbold, og fredag kunne han nu også kalde sig en renset mand, efter han blev frikendt i en langtrukken sag omhandlende matchfixing.

Med frikendelsen er der nu sat punktum for en over fire år lang sag, der har rystet tyrkisk fodbold.

Aziz Yildirim stod anklaget for at have dannet en illegal organisation, der ifølge myndighederne sørgede for, at en række kampe i den tyrkiske Superlig i sæsonen 2010/2011 endte med allerede aftalte resultater.

I 2012 blev Yildirim anholdt og idømt en fængselsstraf på seks år og tre måneder. Efter at have afsonet omkring et år blev han løsladt, mens hans appel blev overvejet.

I starten af denne uge anmodede anklageren i sagen så om, at alle mistænkte i sagen skulle frifindes og alle domme i sagen omstødes.

Ifølge den tyrkiske avis Hürriyet blev 13 andre mistænkte også frikendt i fredagens høring. Og da afgørelsen blev læst op, udbrød der stor jubel i og udenfor retssalen, hvor flere hundrede tilhængere var mødt op for at støtte deres præsident.

Det europæiske forboldforbund, UEFA, udelukkede i 2012 Fenerbache fra al europæisk fodbold i to år på grund af den oprindelige dom mod Aziz Yildirim.