Morten Olsen har talt med Nicklas Bendtner om den seneste episode med den danske angriber, og Olsen vil på den baggrund ikke straffe Bendtner.

- Nicklas spiller i Arsenal. Derfor er hans ageren primært et anliggende mellem ham og Arsenal. Jeg har snakket med Nicklas og konstateret, hvad der er foregået og har på den baggrund ingen intentioner om, at det skal medføre repressalier for Nicklas fra vores side, siger Morten Olsen til dbu.dk.

Sagen er opstået, fordi BT torsdag kan fortælle, at Nicklas Bendtner natten mellem tirsdag og onsdag kom i ny ballade, da han viste truende adfærd overfor en taxachauffør, som endte med at ringe til politiet.

Morten Olsen har tidligere givet Bendtner en 'tænkepause' efter Bendtners promillekørsel i København. Denne gang er der dog ingen konsekvenser.

- Mine forventninger til Nicklas går på det sportslige, og som jeg sagde efter kampen på Wembley, så forventer jeg, at han finder en klub, hvor han kan spille fodbold. Uden for landsholdets samlinger er Nicklas Arsenal-spiller. Derfor må Nicklas' ageren i hans fritid være et anliggende for dem, siger Morten Olsen til DBU.

DBUs Elitechef John Helt er enig med Morten Olsen.

- Vi bliver nødt til at vurdere hver sag enkeltvis. Morten har vurderet, at episoden med Bendtner ikke skal have repressalier for hans mulige rolle på landsholdet, og det er en beslutning, som vi bakker op omkring, siger John Helt og afslører, at der vil blive udarbejdet et regelsæt, som nedskriver hvilke forventninger DBU har til sine ansatte.

- DBU har ikke på nuværende tidspunkt implementeret et såkaldt Code of Conduct for alle fodboldforbundets medarbejdere, hvilket jeg ved, at ledelsen i DBU prioriterer højt at udarbejde. Uden at drage paralleller til den pågældende episode med Nicklas Bendtner, så vil et Code of Conduct skabe en bedre gennemsigtighed for alle ansatte i DBU til de forventninger, vi som fodboldforbund har til dem, siger John Helt.