Da Morten Ankerdal tidligere på sommeren tog til Brasilien for at dække VM, var det i høj grad efter et udtrykkeligt ønske fra hans dødssyge far.

Tirsdag aften sov sportsjournalisten Steen Ankerdal stille ind efter fem års kamp mod tarmkræft. Han blev 66 år.

I dagens udgave af BT fortæller hans søn, TV2-Sportens Morten Ankerdal om faderens sidste tid.Han fortæller også, at det var hans fars helt udtrykkelige ønske, at han skulle tage til Brasilien og dække VM i fodbold tidligere på sommeren, også selv om Steen Ankerdal allerede på det tidspunkt var meget svækket.

- Jeg havde en aftale med TV2 om, at hvis hans sygdom blev så alvorlig, at han var ved at dø, så kunne jeg selvfølgelig rejse hjem, siger han.

- Men Steen og jeg snakkede om det nogen tid inden VM, og igen lige inden jeg rejste. Jeg spurgte ham flere gange, om han havde det godt med, at jeg rejste, og det havde han. Han syntes, det var vigtigt, at jeg tog derover og dækkede det VM. Det kan lyde barsk og overfladisk, men det er sådan, han har opdraget mig. VM er kæmpe stort og skal tages seriøst. Det er en anerkendelse at få lov at dække sådan en opgave. Så det var i høj grad hans ønske, at jeg tog derover.Men tæt på afslutningen af VM begyndte Steen Ankerdals helbred at skrante for alvor. Morten Ankerdal stod nu i et frygteligt dilemma adskillige tusinder kilometer hjemmefra.

- Jeg havde lyst til at sætte mig ind i et fly og tage hjem fire-fem dage før, VM sluttede. Men så snakkede jeg med ham i telefonen, og han fortalte mig, at jeg godt lige kunne holde den gående, siger Morten Ankerdal.

Steen Ankerdal bisættes i næsten uge fra Jesuskirken i Valby.