Tottenham er klar til forårets knockoutfase i Champions League.

Avancementet fra gruppe B blev sikret tirsdag aften i gruppespillets næstsidste spillerunde, da Tottenham vandt 4-2 på hjemmebane over græske Olympiakos.

Den engelske storklub var dog på renden til en græsk tragedie i begyndelsen af kampen, da grækerne førte 2-0, inden forskellen viste sig på de to hold, efter at Christian Eriksen kom på banen.

Heller ikke i José Mourinhos anden kamp som Tottenham-manager havde han kigget fynboens vej i startopstillingen, men Eriksen fik en kort aften på bænken.

Christian Eriksen skiftes ind halvvejs i første halvleg.
Christian Eriksen skiftes ind halvvejs i første halvleg. Foto: EDDIE KEOGH

Danskeren var iagttager på sidelinjen, da Youseff El Arabi bragede gæsterne i front i det sjette minut, mens Ruben Semedo fordoblede føringen lidt under et kvarter senere, da markeringerne svigtede efter et hjørnespark.

Nede med 0-2 følte Mourinho sig tvunget til at handle, før kampuret havde rundet en halv time. Kreative Christian Eriksen kom ind i stedet for slideren Eric Dier.

Det viste sig at være en god idé, for Tottenham fik det forventede spilovertag og kom tilbage i kampen.

Lige før pausen reducerede Dele Alli efter et forsvarskiks, og fire minutter efter pausen udlignede Harry Kane, da han blev spillet fri i feltet.

Højrebacken Serge Aurier tordnede Tottenham i front i det 73. minut, og fire minutter efter udbyggede Harry Kane føringen på et oplæg fra Christian Eriksen på frispark.

Danskeren havde også et direkte frisparksforsøg i kampen, men hans skud gik snert forbi.

På forhånd var Bayern München sikret avancement fra gruppen, og tyskerne satte en fed streg under sin suverænitet i toppen af gruppen med den femte sejr i fem forsøg.

På udebane vandt sydtyskerne med imponerende 6-0 over Røde Stjerne, og som ofte før spillede Robert Lewandowski en hovedrolle.

Efter en 1-0-føring ved pausen gik polakken målamok i anden halvleg. Midtvejs i halvlegen havde han scoret fire mål, så føringen nu lød på 5-0. Corentin Tolisso lukkede med målet til 6-0.