Michael Laudrup har i sine fem klubber som træner kæmpet med klubbens øverste ledelse. Læs gennemgangen af Laudrups karriere og se hvordan det gik galt

Brøndby IF 2002-2006

Michael Laudrups trænerperiode i Brøndby er den længste, han har haft i sin karriere. Her vandt han The Double i 04-05, og blev undervejs i perioden hyldet som årets træner i Danmark.

Men til sidst kunne han ikke få sin vilje, da han forhandlede med daværende direktør, Per Bjerregaard, om en ny kontrakt. Laudrup ville selv bestemme mere end Per Bjerregaard ville tillade, og det udviklede sig i løbet af det sidste halvår til offentligt skænderi mellem Per Bjerregaard og Michael Laudrup, inden Laudrup til sidst sagde stop.

Bjerregaard var skuffet over, at Michael Laudrup og John Faxe Jensen valgte at trække sig fra forhandlingerne.

- Det er rigtigt, at de kun fik tilbudt ét års forlængelse, og de ville have to år. Jeg er ikke chokeret, men skuffet. Et eller andet sted havde jeg set det komme, sagde Per Bjerregaard efter bruddet.

Getafe 2007-2008

Michael Laudrups første store trænerjob og hans første udenlandske succes som træner. Laudrup formåede at drille de store hold i den spanske liga trods sparsomt spillermateriale i den lille klub. Men allerede i anden sæson begyndte det at gå galt. Laudrup og præsidenten Angel Torres begyndte at gå skævt med hinanden. Laudrup ville have flere penge til indkøb, men det kunne han ikke få. Til sidst sagde Laudrup op. Rygterne gik på, at Laudrup skulle til Barcelona.

Erik Larsen var med Laudrup i Getafe og har siden forklaret til Ekstra Bladet.

- Da vi kom til Getafe, var truppen klar. Den var ikke til forhandling, og nu ligger det fast, at en tyrk fra Besiktas og en langsom tysker fra 2. Bundesliga-klubben Borussia Mönchengladbach skal spille for Getafe i den kommende sæson. Det er besluttet, før Michael sagde op - og trænerteamet har ikke været med i beslutningen.

Mallorca 2010-2011

Efter et sabatår fra fodbold, vendte Michael Laudrup tilbage til Spanien i juni 2010, da Mallorca meldte sig på banen. I sin første sæson formåede Laudrup at redde holdet fra nedrykning, selv om holdet var hårdt plaget af skader og økonomiske problemer.

Herefter tog problemerne fart, da klubben fyrede Laudrups assistenttræner, Erik Larsen, og det fik den danske cheftræner til at opsige jobbet. Han sagde selv, at han var meget frustreret over klubbens sportsdirektør, Lorenzo Serra Ferrer, og arbejdsmiljøet i økonomisk kriseplagede Mallorca generelt.

Lorenzo Serra Ferrer:

- Alle skal stå til ansvar for det, de siger. Man kan altid finde en måde at sige tingene på, så det hjælper klubben. Jeg har hverken kommenteret på kritikken, fornærmelserne eller provokationerne, men har hele tiden tænkt på det vigtigste, som er klubbens overlevelse. Du bliver nødt til at være varsom. Vi er i en vanskelig situation, men det ser ikke ud som om, at han (Laudrup, red.) ville forstå det.

Spartak Moskva 2008-2009

På rygtebasis stod storklubber som Barcelona, Valencia, Chelsea og græske Panathinaikos i kø. Derfor var det overraskende for mange, da Laudrup sagde ja til jobbet som træner for russiske Spartak Moskva.

Opholdet i det nyrige Rusland - med både kulturelle og sproglige barrierer - blev heller aldrig noget godt match for danskeren.

Efter bare syv måneder i trænerstolen fik skuffende resultater klubben til at miste tålmodigheden og give Laudrup sin første fyreseddel som professionel cheftræner. Angiveligt fordi Laudrup ikke nød opbakning fra sine spillere.

Valerij Karpin, klubdirektør:

- Det er en beklagelig situation. Men det var nødvendigt. Michael Laudrup havde ikke spillernes tillid længere, og vi var nødt til at rette op på en dårlig sæsonstart. Det er ikke kun Michaels skyld, at vi er startet dårligt. Men han kender gamet, og han ved, at det er træneren, der er i farezonen, fordi du ikke kan fyre spillerne.

Swansea City 2012-2014

I juni 2012 blev Laudrup offentliggjort som træner for det walisiske hold Swansea City, der netop havde overlevet sin første sæson i den bedste engelske række.

Laudrup blev med det samme en populær og tillidsvækkende trænerskikkelse i klubben. Første sæson resulterede i en absolut godkendt niendeplads i Premier League og en sejr i den engelske Liga Cup - det første trofæ i klubbens historie.

I den efterfølgende sæson gik det galt og Laudrup modtog en fyreseddel 4. februar 2014. En 12. plads i ligaen efter en stribe skuffende kampe sammenholdt med uenighed om klubbens transferpolitik var nok til at få ledelsen, i skikkelse af bestyrelsesformand Huw Jenkins, til at hælde den berømte dansker på porten.

Huw Jenkins:

- Faktum er, at Michaels tid med os er kommet til en ende. Men jeg synes, at nogle af de ting, som er sagt om ham i dag, er svære at sluge. Meget af det er yderst usmageligt og unødvendigt. Han fortjener respekt for det, han har gjort, og du kan ikke finde dig en mere oprigtig og ærlig person. Men nu må vi videre.