Jonas Wind og Andreas Skov Olsen scorede, da Danmark vandt 2-0 over Østrig i Nations League.

Det danske fodboldlandshold kan gå på sommerferie som tophold i sin Nations League-gruppe.

Med en 2-0-sejr over Østrig mandag aften i et udsolgt Parken står Danmark nu noteret for ni point efter fire ud af seks gruppekampe og har lagt billet ind på gruppesejren. Det var den anden sejr over østrigerne på en uge.

Jonas Wind og Andreas Skov Olsen stod bag Danmarks mål, der begge blev scoret i første halvleg.

Kampen blev også brugt til at markere, at det om to uger er 30 år siden, at Danmark vandt EM. Det skete gennem en flot tifo på tribunerne inden kampen, mens europamestrene Lars Olsen og Henrik "Store" Larsen løftede EM-pokalen i pausen.

Danmark møder Østrig i en UEFA Nations League-kamp spillet i Parken i København, mandag den 13. juni 2022. Foto: Claus Bech

Landsholdet hyldede forgængerne med at vinde med samme resultat som i EM-finalen mod Tyskland.

Landstræner Kasper Hjulmand havde fået optakten til at handle om, hvor trætte de danske spillere var inden sæsonens sidste kamp.

Det kom til udtryk i løbet af anden halvleg, hvor flere danskere lavede udstrækningsøvelser på banen, og hvor Joachim Andersen og ellers utrættelige Joakim Mæhle blev skiftet ud med møre ben.

For at sikre så meget friskhed som muligt havde landstræneren fire nye startere sammenlignet med i fredags mod Kroatien, og Christian Eriksen var blandt de spillere, der måtte tage plads på bænken.

Starterne viste ingen tegn på trætte ben i de første 45 minutter, hvor de danske spillere pressede højt på østrigerne og havde stor succes med det.

Det energimæssige overtag kastede også en række chancer af sig, og det var helt fortjent, at Danmark førte 2-0 ved pausen.

Efter 20 minutters spil undervurderede backen Christopher Trimmel en lang dansk diagonalaflevering, og i stedet kunne Joakim Mæhle snuppe bolden, løbe ind i feltet og spille Jonas Wind fri til en forholdsvis let scoring.

Det var angriberens femte fuldtræffer på landsholdet, og det var samtidig hans første landsholdsmål på sin tidligere hjemmebane i Parken.

Wind var også involveret i kampens anden scoring, der faldt otte minutter før pausen.

Kampvognsforwarden Andreas Cornelius vandt en fysisk duel midt på Østrigs banehalvdel og fik afleveret bolden til Jonas Wind, der hurtigt sendte den videre til Andreas Skov Olsen. Alene med målmand Heinz Lindner var Skov Olsen sikkerheden selv.

Hjulmand følte sig formentlig komfortabel, for i pausen skiftede han fighteren Cornelius og målscorer Skov Olsen ud til fordel for Martin Braithwaite og Philip Billing.

Det medførte en anden halvleg i et lidt lavere tempo, men stadig med Danmark som kampens kontrollerende og mest målsøgende hold.

Samtidig morede de danske fans sig med at råbe "skyyyd", hver gang Danmark var i boldkontrol med under 40 meter til mål.

Der blev skudt på mål, men sjældent med den store kraft eller præcision i nogen af enderne. Indskiftede Christian Eriksens stolpeskud fire minutter før tid var undtagelsen.