Åge Hareide er på vej til at blive ny dansk landstræner. Det skriver flere danske medier onsdag morgen. At den nuværende Malmø-træner ser ud til at blive ny dansk landstræner, kan ifølge BTs fodboldredaktør, Morten Crone Sejersbøl, ikke tolkes anderledes, end at forhåndsfavoritten Michael Laudrup har vendt tomlen ned til jobbet.

BT kunne i begyndelsen af oktober afsløre, at Laudrup var DBUs førstevalg til landstrænerposten - og at parterne havde indledt en dialog. Men det har tilsyneladende ikke ført noget med sig.

»Valget af Åge Hareide må ses i lyset af, at Michael Laudrup ikke var tilgængelig. DBU spurgte ham, og han var det naturlige førstevalg, men havde åbenbart ikke lyst til at træne landsholdet. Om det er, fordi han ikke ønsker at arbejde sammen med det nye DBU, eller om han bare ikke har haft lyst til at overtage landsholdet med al den virak og det forventningspres, der ville følge med, eller noget helt tredje, ved jeg ikke, men han er under alle omstændigheder førstevalget, der sagde nej. Og det tror jeg i øvrigt ikke er skidt for dansk fodbold,« siger Morten Crone Sejersbøl og roser i samme ombæring Åge Hareide, der allerede har prøvet kræfter med landstrænergerningen. Fra 2003 til 2008 stod den 62-årige træner i spidsen for det norske landshold.

»Åge Hareide er en af de kandidater, DBU har haft kig på gennem nogen tid, og han er næppe noget dårligt valg. Han har gjort det godt med både Rosenborg og senest Malmö FF, som han har bragt i Champions League og gjort til Skandinaviens pt. mest succesrige klub.«

Bliver Åge Hareide dansk landstræner, kan Nicklas Bendtner og co. måske se frem at skulle spille en ny type fodbold. Ifølge Morten Crone Sejersbøl er Hareide i hvert fald i højere grad end Morten Olsen villig til at gå på kompromis med egen spillestil.

»Han er en pragmatisk træner, der nok har som udgangspunkt at spille en frisk form for fodbold, men som bestemt er parat til at ændre tilgang til kampene for at sikre sig de point, der er nødvendige. Næsten uanset hvad midlerne måtte være.«