FC Barcelona er klar til sæsonens Super Cup-finale i Spanien efter et drama i straffesparkskonkurrence.

Real Sociedad blev slået med 4-3 i alt efter 3-2 i straffesparkskonkurrencen.

Barcelona-keeper Marc-Andre ter Stegen blev den store helt med flere redninger i straffesparkskonkurrencen.

For anden sæson i træk afvikles den spanske Super Cup som en miniturnering med fire hold - de to bedste fra La Liga og finalisterne fra Copa del Rey-finalen, der først spilles til april.

I søndagens finale skal Barcelona nu møde Real Madrid eller Athletic Bilbao, der tørner sammen i den anden semifinale torsdag.

Lionel Messi døjede med en skade og var end ikke at finde på bænken onsdag. Det medvirkede til, at Martin Braithwaite var i startopstillingen.

Efter 25 minutter tog han en høj bold ned med brystet og afsluttede, men vinklen blev så spids, at målmanden havde nemt ved at redde.

To minutter senere fik han en ny mulighed, men danskeren headede en hård aflevering fra Antoine Griezmann over mål.

I stedet headede Frenkie de Jong Barcelona foran seks minutter før pausen på et nyt oplæg fra Griezmann, efter at Braithwaite havde startet angrebet.

Real Sociedad var sjældent tæt på, men det ændrede sig kort efter pausen. Holdet fik tilkendt straffespark for arm på bolden, og Mikel Oyarzabal udnyttede det efter fem minutter.

Martin Braithwaite blev skiftet ud med 12 minutter tilbage, og fra bænken kunne han se kampen gå i forlænget spilletid.

Her havde Barcelona store chancer, blandt andet ved Griezmann. I de døende minutter sparkede Sociedads Adnan Januzaj et frispark på stolpen, og så måtte det hele afgøres i straffesparkskonkurrence.

Real Sociedad misbrugte sine tre første forsøg, så selv om Barcelona selv brændte to gange fra pletten, kunne Ricard Puig scorede det afgørende mål for Barcelona.

/ritzau/

Genoplev kampen minut for minut i LIVE-bloggen her: