Auri Skarbalius er blevet præsenteret som ny cheftræner for Viborg i Superligaen.

Superliga-oprykkerne fra Viborg FF har fundet deres afløser for Ove Christensen, som har trukket sig fra cheftrænerposten i Viborg. Valget er faldet på den tidligere Brøndby-træner Auri Skarbalius.

Litaueren er ansat som træner indtil udgangen af 2016.

- Efter min pause fra topfodbold har det været vigtigt for mig at komme til et sted, hvor organisationen fungerer, og hvor det sportslige setup er i en god udvikling. I Viborg bliver der arbejdet struktureret og seriøst med tingene, og det store arbejde Ove har udført i klubben gør, at det er en fornøjelse at tage over. Jeg glæder mig rigtig meget, og jeg synes, det er en spændende udfordring, siger Auri Skarbalius i en pressemeddelelse.

Viborg havde gerne beholdt Ove Christensen som cheftræner, men den aldrende træner så sig nødsaget til at trække sig, da han skal igennem en meget omfattende knæoperation. Nu ser den jyske klub frem til have Skarbalius som træner.

- Med Auri Skarbalius i trænerstolen får vi en cheftræner, som er kendetegnet ved en hårdtarbejdende profil. Han har en god, struktureret tilgang til jobbet og tilmed en god personlighed. Han har leveret rigtig flot i HB Køge, hvor han sikrede oprykning til Superligaen med minimale ressourcer i klubben. Dertil har han præsteret godt i en svær tid i Brøndby. Han har bevist, at han kan klare presset, og han har signaleret, at han er klar til at sætte hånden på kogepladen for Viborg FF med de udfordringer, der venter os, siger direktør, Morten Jensen.