Den kendte designer og filmskaber Tom Ford virker bestemt ikke begejstret for den aktuelle og stjernespækkede film 'House of Gucci'.

Filmen, der har kendisser som Lady Gaga, Adam Driver, Jared Leto, Salma Hayek og Al Pacino på rollelisten, handler om den virkelige fortælling om Gucci-dynastiet.

En fortælling om designerbrandets stifter, Guccio Gucci, og drabet på hans barnebarn og arving, Maurizio Gucci.

Tom Ford var kreativ direktør i Gucci i årene mellem 1994 til 2004 og bliver i filmen spillet af skuespilleren Reeve Carney.

Al Pacino, Lady Gaga og Jared Leto til premieren på 'House of Gucci' 16. november.
Al Pacino, Lady Gaga og Jared Leto til premieren på 'House of Gucci' 16. november. Foto: EDUARDO MUNOZ
Vis mere

Men han er dog altså umiddelbart langt fra tilfreds med filmen. Det skriver han - ifølge New York Post - i et essay, der er udgivet hos Air Mail.

»Jeg overlevede for nylig en screening af den to timer og 37 minutter lange film 'House of Gucci',« skriver han og fortsætter:

»Filmen er … jeg ved faktisk ikke, hvad filmen er, men jeg kan fortælle, at det føltes som om, at jeg havde overlevet en orkan, da jeg kom ud af biografen.«

Tom Ford indrømmer, at hans mening om filmen er farvet, da han som bekendt selv har arbejdet med nogle af de personer, der bliver portrætteret i filmen.

Den amerikanske designer og filmskaber Tom Ford.
Den amerikanske designer og filmskaber Tom Ford. Foto: ANGELA WEISS
Vis mere

Ikke desto mindre kalder han stadig filmen for 'en sæbeopera med et noget større budget'.

Tom Ford har kun positive ord til overs for kostumerne i filmen samt Adam Driver og Lady Gaga, som spiller henholdsvis Maurizio Gucci og dennes ekskone, Patrizia Reggiana.

Kendisdesigneren virker dog modsat ikke synderligt imponeret over Al Pacinos og Jared Letos præstationer, som han kalder for en 'Saturday Night Light-udgave af Gucci-familien'.

I det hele taget virker det til at have været en dårlig oplevelse for Tom Ford at se filmen.

Adam Driver, Jack Huston, Al Pacino, Lady Gaga, Ridley Scott, Giannina Facio, Jeremy Irons og Jared Leto til premieren på 'House of Gucci' 16. november.
Adam Driver, Jack Huston, Al Pacino, Lady Gaga, Ridley Scott, Giannina Facio, Jeremy Irons og Jared Leto til premieren på 'House of Gucci' 16. november. Foto: EDUARDO MUNOZ
Vis mere

I hvert fald skriver han i sit essay, at han var 'dybt ulykkelig i flere dage' efter at have set filmen, som han dog spår bliver et biografhit alligevel på grund af de store stjerner på rollelisten.

Tom Ford er ikke den eneste, der har vist utilfredshed med 'House of Gucci'-filmen, som instruktøren Ridley Scott står bag.

Også Gucci-familien brokker sig over den:

»Produktionen bag filmen har ikke engang gidet at konsultere arvingerne, før de portrætterede Aldo Gucci (direktør for Gucci fra 1953 til 1986, spillet af Al Pacino, red.),« siger de i en udtalelse.

»Alle medlemmer af Gucci-familien bliver portrætteret som forbrydere, ignorante og som om, de er ligeglade med verden omkring dem,« fortsætter de og kalder filmen for 'en fornærmelse på Guccis eftermæle'.