Halvvejs inde i sæson 3 af TV 2s 'Badehotellet' er figuren Amanda stadig gift med grev Ditmar, til trods for at kærligheden mellem parret er nærmest ikke-eksisterende.
Halvvejs inde i sæson 3 af TV 2s 'Badehotellet' er figuren Amanda stadig gift med grev Ditmar, til trods for at kærligheden mellem parret er nærmest ikke-eksisterende.

I sæson 1 blev hun kendt som den egoistiske, forkælede grossererdatter, der først kastede sig i armene på arbejderdrengen Morten – og siden Villy fra cykelbanen – alene for at gøre oprør mod sin far. Men halvvejs inde i sæson 3 af TV 2s populære dramaserie ’Badehotellet’ fremstår figuren Amanda som et mere ansvarsbevidst, familieorienteret og reflekteret menneske.

Der er tilsyneladende ingen følelser mellem figuren Amanda og hendes ægtemand, grev Ditmar, men af den grund har den unge grossererdatter ikke forladt den arrogante greve-søn, på trods af at hun ved siden af har indledt et hedt kærlighedsforhold til den charmerende arkitekt, Max Berggren.

Den åbenlyse årsag er, at hun vil redde sin families økonomi efter faderens konkurs. Men hvorfor ofrer Amanda sig for sin far, når hun i virkeligheden ikke synes, at han er særlig sympatisk?

 - 1

Dét spørgsmål er der garanteret mange, der har spurgt sig selv om, siden tredje sæson af den populære serie begyndte at rulle over danskernes tv-skærme kort før nytår. Spørger man den ene af seriens forfatterpar, er svaret ligetil:

»Det er vigtigt at huske på, at Badehotellet udspiller sig i en tid, hvor unge kvinders muligheder var langt mere begrænsede, end de er i dag. Det er det, vi er optagede af at beskrive med Amanda. Vi møder hende i første sæson som den forkælede grossererdatter, og det er hendes udviklingshistorie gennem serien, som vi fra starten har tænkt skulle være en af hovedhandlingerne,« fortæller Hanna Lundblad, der sammen med sin mand Stig Thorsboe har skrevet manuskriptet til ’Badehotellet’.

Hver mandag lokker TV 2s drama-satsning ’Badehotellet’ over halvanden million danskere til tv-skærmene, når TV 2s absolut mest sete program og danskernes foretrukne dramaserie ruller over skærmen. Den fiktive serie udspiller sig på et yndigt badehotel nær Skagen i 1930, hvor hotellets københavnske gæster vender op og ned på hverdagen for hotellets ansatte.

ff

I serien følger seerne bl.a. den unge grossererdatter Amanda, der har giftet sig med en falleret greve-søn, Ditmar, som ikke vil erkende, at han er homoseksuel. Efter Wall Street-krakket i 1929 er hendes far gået fallit, men fordi faderen nåede at forære de fleste store ejendomme til sin svigersøn i bryllupsgave, har Amanda svært ved at forlade grev Ditmar, da han har truet hende med at tage både hus, indbo og bil fra hendes familie, hvis hun forlader ham.

Tidligere er karakteren Amanda blevet portrætteret som både egoistisk og forkælet, men i den indeværende sæson fremstår figuren mere reflekteret og samvittighedsfuld. En udvikling, som ikke mindst skal ses i lyset af, at ’Badehotellet’ er en såkaldt ’coming-of-age’-historie, hvor man følger karaktererne, mens de vokser op og udvikler sig som mennesker, fortæller Hanna Lundblad.

»Hun startede i første sæson med at være en teenagepige, som har oprøret i sig, og så bliver hun jo mere og mere voksen i løbet af de tre sæsoner og mere og mere bevidst om, at den virkelighed, hun vokser op i, har nogle udfordringer, og at livet ikke bare er ét stort tag-selv-bord. Man kan lynhurtigt blive begrænset og blive mødt med udfordringer som kvinde i det bedre borgerskab,« siger hun.

Folket elsker ’Badehotellet’ - 1

Udover at Amanda ligger under for sin far, ønsker også både ægtemanden Ditmar og elskeren Max at beslutte noget for hende. Dermed er ’Badehotellet’ også en historie om at modnes og tage ansvar for sin egen situation, forklarer Hanna Lundblad.

»Der er to ting, der strides i Amanda. Hendes oprørstrang overfor hendes hensyn til familien eller konventionen kunne man kalde det. Det første kaster hende i armene på Morten, Villy og Max. Det andet fører til det ulykkelige ægteskab med Grev Ditmar. Amanda er samtidig ’et ordentligt’ menneske og vil gå meget langt for at beskytte sin familie efter faderens fallit. Og for at beskytte Ditmars hemmelighed. Det er den slags hensyn, der skaber menneskelige dilemmaer, som vi møder i Badehotellet,« siger hun.

Men hvordan kan det være, at hun er så villig til at hjælpe sin far, når hun ikke synes, han er særlig sympatisk?

»Ditmars trussel vil jo også ramme Amandas mor, lillesøster og hende selv. Og så er farmand jo på godt og ondt familie. Der strækker man sig langt,« vurderer Hanna Lundblad.

Smager lidt 
af ’Matador’ - 1

Endnu er der fortsat tre afsnit tilbage af den aktuelle sæson af ’Badehotellet’, og som trofaste seere vil vide, kan der endnu nå udfolde sig mange dramaer på Fru Andersens idylliske badehotel ved Vesterhavet.

Følg grev Ditmar, Amanda og alle de andre i næste afsnit af ’Badehotellet’, der bliver sendt på mandag klokken 20.00 på TV 2.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.