Tidligere på året opgav det danske sygehusvæsen at behandle 24-årige Tinna Jakobsen, der natten til lørdag døde af underlivskræft.

Trods lægernes melding nægtede den unge kvinde og hendes familie at give op. De havde derfor taget kontakt til den tyske læge Herwert Müller, der mente, at det ikke var for sent at redde den danske kvinde. Og helt frem til hendes død kæmpede venner og familie for at samle de 300.000 kr. ind, som behandlingen koster. Men Tinna Jakobsen, der sidste år deltog i TV3s ’Paradise Hotel’, nåede aldrig at komme af sted til Tyskland.

- Meningen var, at hun allerede mandag skulle af sted til tyskland for at få lavet den første scanning. Lægerne herhjemme ville ikke engang scanne hende, siger vennen Michael Lange, der sammen med iværksætter Jesper Høgfeldt har brugt den sidste måned på at samle penge ind til behandlingen.

- Jeg er så dybt ulykkelig over, at hun ikke nåede at komme af sted. Det var første skridt i behandlingen. Hun havde ellers fået det bedre, og hun var så glad for al den støtte og opbakning, der har været. Det er så tragisk, men himlen er blevet en engel rigere, siger Michael Lange til bt.dk.

Tinna Jakobsen døde natten til lørdag. Hun blev indlagt torsdag aften, og natten til lørdag sov hun stille ind.

Hun døde af den underlivskræft, som hun fik konstateret i 2011. Dengang var lægerne meget optimistiske. De fjernede Tinnas livmoder, og hun blev herefter erklæret rask. Efterfølgende valgte hun at tage til Mexico for at deltatage i ’Paradise Hotel’. En oplevelse, hun selv har beskrevet som sit livs rejse.

Men da hun vendte tilbage til Danmark, blev hun indlagt med stærke mavesmerter. Lægerne konstaterede herefter, at kræften ikke er væk. I det hul, hvor hendes livmoder sad, havde der vokset sig en 5x9 centimeter stor knude. Hverken kemobehandlinger eller stråling hjalp, og Tinna Jakobsen valgte for en kort periode at prøve alternatuive behandlinger. Da hun vendte tilbage til det danske sygehusvæsen, var det for sent. Lægerne mente ikke, der var mere at gøre, og til sidst valgte de at stoppe med at behandle hende.

Andre læser også