Manden bag ’Blinkende lygter’, ’De grønne slagtere’ og ’Adams æbler’ er tilbage med en ny, sort komedie med blandt andre Mads Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas og Nicolas Bro. Og de lover, at det bliver vanvittigt

Onsdag havde skuespillerne sidste arbejdsdag på settet. Så er Anders Thomas Jensens nye film ’Mænd og høns’ i kassen – en længe ventet komedie, der samler nogle af landets største stjerner netop nu. BT besøgte dem bag kameraerne.

Vi er i Kappendrup, en lille landsby nord for Odense. Solen skinner, markerne bølger, og her er ingen andre lyde end svalerne, der flyver ind og ud under tagene. Det er ikke lige til at se det fra landevejen, men bag en af gårdene sidder en række af de mest prominente skuespillere, Danmark kan hoste op med. Mads Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas, David Dencik, Søren Malling og Nicolas Bro.

Tæt på at tisse i bukserne

De er på Fyn for at få de sidste scener til Anders Thomas Jensens film i hus. Det er en af de mest ventede film længe – det er næsten 10 år siden, Thomas Jensen sidst har siddet i instruktørstolen - det var med ’Adams æbler’ i 2005. Nu er endnu en komedie på vej – og skal man tro skuespillerne, kan vi godt glæde os.

- Da jeg så manuskriptet tænkte jeg, ’det her er eddersparkemig et godt hold!’ Jeg har været tæt på at tisse i bukserne af grin mange gange – og hvis vi har haft det så sjovt, så tror jeg også, at I får det sjovt, når I ser den, siger Søren Malling.

Filmen handler om to udstødte brødre, der finder ud af, at deres far ikke er deres rigtige far. Og så begynder de ellers at lede efter deres ophav. En søgen, der afslører en grusom sandhed om deres slægt. Men hvad ’Mænd og høns’ ellers handler om, er ikke sådan lige at forklare.

- Det er jo ikke bare fem forbrydere, der finder en million. Den er måske ikke så klar i spyttet. Men Anders er jo også blevet voksen, han har gerne villet afspejle nogle lidt dybere ting, tror jeg, lyder det kryptisk fra Nikolaj Lie Kaas.

Et mørkt univers

Endnu en gang har Anders Thomas Jensen skabt et univers fyldt med sort humor og vanvittige figurer. Men detaljerne vil hverken instruktør eller skuespillere ud med, det skal være en hemmelighed lidt endnu.

- Lad mig bare sige, at det er ikke helt raske mennesker, der sidder her. Enten spiller man mennesker som du og jeg – ellers spiller man karakterer. Og her spiller vi karakterer. Det er folk, der afviger fra det normale. Det vil I få at se, lyder det fra Mads Mikkelsen.

På settet er man godt klar over, at der er store forventninger til ’Mænd og høns’ – de tre foregående komedier er nærmest blevet kultfilm.

- Man er altid lidt angst for at læne sig op ad en tidligere succes. ’Uh, nu er drengene samlet igen’, står der så alle vegne. Men det her er faktisk noget markant andet end de foregående film. Det er et virkelig sort univers, men det er samtidig vanvittigt rørende, siger Nikolaj Lie Kaas.

’Mænd og høns’ har premiere til januar.

Har du et yndlingscitat fra filmen, så kom med det her: