'Undercover' - 2 ud af 6 stjerner

Til de mange danske juletraditioner hører også en rigtig plat falden-på-halen-julekomedie, begyndende med ’Julefrokosten’ i 1976, genindspilningen fra 2009 og f.eks. ’Noget i luften’ fra 2011. Og traditionen tro rakkes disse ned af anmelderne, og det samme gælder desværre denne her.

Linda P. er den juleelskende betjent, Rikke, som går meget op i at overholde regler og ’drillenisse’-legen på stationen. Her er hun nærmest ’ene høne blandt drengene i kurven’ – bortset fra den sexchikanerende og utrolig lumre kvindelige chef Hanne (spillet af Paprika Steen).

Tvangs-juleferie

Det er 23. december, og inden de alle skal nyde juledagene i familiens skød – som nogle hader og frygter, andre ensomt må undvære, da familien kun består af en kat – skal et kriminelt vidne fragtes til et børnehjem på Fyn, og den store forfølgelseskomedie kan begynde.

 Paprika Steen spiller den sexchikanerende og utrolig lumre kvindelige chef Hanne. Foto: Scanbox
Paprika Steen spiller den sexchikanerende og utrolig lumre kvindelige chef Hanne. Foto: Scanbox
Vis mere

Vidnet Mick – der kan fælde bagmanden, gangsteren Omar – spilles okay af den dobbelte Bodil-vinder Roland Møller, og ’den lækre’ kollega Kuno, som Rikke er lun på, spilles tilpas glat og selvsmagende af Casper Crump (som vi sidst så i storfilmen ’The Legend of Tarzan’).

Der er selvsagt også den traditionelle skuespiller fra ét af de nordiske nabolande, denne gang i skikkelse af norske Anders Baasmo Christiansen, som den bløde bamse-undercoverbetjent Thorbjørn, som selvfølgelig kommer Rikke til undsætning.

Så ryges der hash: Hadi Ka-Koush bruger sin sjove figur Noah (fra ’Adam & Noah’) – dog hedder han Burhan i filmen. Foto: Scanbox
Så ryges der hash: Hadi Ka-Koush bruger sin sjove figur Noah (fra ’Adam & Noah’) – dog hedder han Burhan i filmen. Foto: Scanbox
Vis mere

Det hele er plat, overdrevet og forudsigeligt skrevet af Casper Christensen, og vi slipper da heller ikke for tyndskid på Snapchat, nøgne, tykke mennesker og dildoer på swingerklub med Mia Lyhne som dominatrix, klædt i nationaldragt, og ej heller for en kejtet, strippende Linda P.

Trækkes alt for langt

Nogle af de tåkrummende scener fremkalder da lidt smil på læben og enkelte grin, men de fleste jokes trækkes alt for langt og misser derfor målet. Der er også få lune øjeblikke mellem gangsterbossen Omar (Ali Kazim) og hans højre hånd, Zarif (Behruz Banissi) og dejlige – godt tænkt – gensyn med figurerne Latifah (fra DR2s ’Det slører stadig’) og Noah (fra ’Adam & Noah’) – dog hedder Sara Al-Nasers og Hadi Ka-Koush’ roller noget andet i filmen.

Trods overdrivelsen trækker brug af Paprika Steen og ikke mindst Roland Møller filmen lidt op, men der er for langt op til, at det batter noget.

Mia Lyhne giver den som dominatrix, klædt i nationaldragt i en swingerklub. Foto: Scanbox
Mia Lyhne giver den som dominatrix, klædt i nationaldragt i en swingerklub. Foto: Scanbox
Vis mere

Instruktør Nikolaj Peyk har med sin spillefilmsdebut lavet en ren Linda P.-film og enten synes man, at Linda P. er vildt morsom, eller også har man lidt svært ved at se det morsomme i hendes klodsede figurer og underspillede humor. Personligt hælder jeg mest til det sidste, og det gør jo filmen endnu sværere at holde af.

Men hvis du er én af de over 500.000, som begejstrede har set ’Klassefesten 3’ i biografen, vil du uden tvivl være vild med ’Undercover’.

2 ud af 6 stjerner
'Undercover', Danmark, 2016.
Komedie. Instruktør: Nikolaj Peyk. Manuskript: Casper Christensen.
Premiere over hele landet.

Se trailer: