Mange tidligere medvirkende i ’Den store bagedyst’ har udgivet kogebøger, blogs eller er ligefrem blevet tv-værter. Noget tyder på, at dystens ’Den store bage-dyst’s hidtil yngste deltager, 20-årige Luna Richardt, kan blive den næste kagedame-darling

Mere end én million danskere følger hver uge med, når Timm Vladimir byder velkommen til ’Den store bagedyst’ med ordene ’Klar, parat – bag!’. Den kulinariske konkurrence har gjort seerne klogere på chokoladetemperering, fået os til at jamre med deltagerne over skilte mousser og til at forstå, at fondant ikke bare er fondant, og at kakao ikke hører hjemme i en chokoladekage.

Men det handler ikke kun om bageevner, men også om personlighed, og i løbet af programmerne kommer vi tæt på deltagerne. Så tæt, at mange danskere slet ikke kan få nok af dejæltende deltagere.

Flere tidligere medvirkende har skrevet kogebøger, lanceret blogs og enkelte – blandt andet Tobias Hamann og Micki Cheng – har også medvirket i tv-programmer. Og intet tyder på, at markedet er mættet.

Luna Richardt, der er Bagedystens yngste deltager, har allerede fået kagebloggen Lunarichardt.dk op at køre. Og den 20-årige håber på, at hun inden længe vil kunne tjene penge på at blogge om sin hobby.

’Jeg har ingen vilde tv-drømme’

Hun er helt overvældet over de mange positive reaktioner, hun har fået fra seerne.

»Jeg har modtaget så mange fine tegninger, breve og videoer. Det har næsten været det bedste ved at være med,« fortæller en glad Luna til BT.

Er du også blevet kontaktet af folk, der vil have dig til at lave bøger eller mere tv?

»Der er nogle ting under opsejling – faktisk begge dele, men jeg må ikke sige mere,« lyder det hemmelighedsfuldt fra Luna, der blev student i sommer.

»Jeg har ikke de vilde tv-drømme, men det kunne da være sjovt, hvis chancen byder sig,« tilføjer hun.

Hun drømmer dog ikke om at leve af at bage.

»Nej, bagning er primært på hobbyplan. Jeg vil gerne læse psykologi eller medicin efter sommerferien,« fortæller hun.

I aften kl. 20 er der igen gang i bageriet på DR1, når de seks tilbageværende deltagere blandt andet skal bage tærter. ’Den store bagedyst’ bliver vist klokken 20 på DR1.