Siden onsdag morgen har vi fortalt om en sag så grotesk, at det er svært at fatte, at den udspiller sig i København. Det handler naturligvis om striden mellem Søren Sørensen og Københavns Kommune.

Vidste vi ikke bedre, ville vi tro, at der var tale om sag, der havde sit udgangspunkt i et land langt herfra, og da vores journalister første gang fortalte om historien, var vi flere, der tænkte ‘det er da løgn’. Men det er det ikke, og Søren Sørensens årelange mareridt er således et skræk-eksempel på, hvordan en kommune i flere år tryner en af sine borgere på utilstedelig manér.

Under arbejdet med sagen har vi forsøgt at få den ansvarlige teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) i tale. End ikke onsdag morgen, da sagen rullede i B.T., ville hun udtale sig, og først sent onsdag eftermiddag, da B.T. fortsat insisterede på at få en kommentar, modtog vores journalister en mail fra borgmesterens pressechef, der på vegne af Hedeager skriver, at Søren Sørensen kan søge om at få sagen genåbnet, hvis han kan påpege konkrete fejl i sagsbehandligen. Hedeager vil slet ikke forholde sig til, hvad hun selv mener om kommunens ageren i sagen. I stedet fik vi et standard-svar om, at kommunen er meget optaget af at træffe korrekte afgørelser. Jo, tak. Hedeager. Hvad med at sætte handling bag ordene?

I løbet af onsdagen har vi på B.T. desuden forsøgt at få bl. a. overborgmester Frank Jensen (S) til at forholde sig til sagen. Jensen henviser via sin spindoktor til Teknik- og Miljøforvaltningen og er således krybet i flyverskjul som andre politikere - med undtagelse af den konservative Jakob Næsager, der kræver, at sagen bliver undersøgt til bunds.

Tavsheden fra de ansvarlige er tankevækkende. Især når flere eksperter bruger ord som ‘magtfordrejning’ og ‘forskelsbehandling’. Det er ikke hver dag, de ord bliver brugt. Og derfor bør alle de røde alarm-lamper blinke. Især hvis man arbejder i borgernes tjeneste - som politiker eller embedsmand.

Københavns Kommunes opførsel i sagen burde få samtlige folkevalgte i hovedstaden til at kræve meget klare svar fra de implicerede. Det venter vi fortsat på sker. Og i mellemtiden bliver vi ved med at grave i sagen.

/Uffe Jørgensen Odde, redaktionschef