Hvad der skulle have været en hyggelig tur i Zoopark i Næstved, endte helt anderledes for 46-årige Kasper Hansen og hans familie.

Da familien i foråret besøgte den sydsjællandske dyrepark, gjorde familiens to børn et makabert fund, da de fandt en åben massegrav. Fyldt med døde dyr i forrådnelse.

»Vi var gået op på en forhøjning, hvor vi kunne se, at der lå flere døde dyr i et dybt hul,« fortæller Kasper Hansen til bt.dk.

Det var Kasper Hansens syvårige datter, der fandt hullet med de døde dyr. Hun blev meget chokeret over, at se den store dynge døde dyr, fortæller han.

Se også: Lille pige sender løve et flyvekys – den her reaktion havde hun nok ikke forventet

»Børnene blev trykkede af det. De havde lige set levende dyr i andre områder af haven, og så var der et hul med døde dyr. Det gjorde dem kede af det,« siger Kasper Hansen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Fødevarestyrelsen har meldt Zoopark i Næstved for ulovlig bortskaffelse af dyr, efter at en familie fandt en massegrav fyldt med døde dyr i forrådnelse i den sydsjællandske dyrepark.
Fødevarestyrelsen har meldt Zoopark i Næstved for ulovlig bortskaffelse af dyr, efter at en familie fandt en massegrav fyldt med døde dyr i forrådnelse i den sydsjællandske dyrepark. Foto: Privatfoto
Vis mere

Det var Sjællandske, der først kunne berette om det ubehagelige syn, der ramte familien, da de besøgte dyreparken.

Hvor mange og hvilke dyr, der lå i den åbne massegrav, melder historien intet om. Men ifølge avisen risikerer ejeren af den sydsjællandske dyrepark nu en bøde- eller fængselsstraf på op til fire måneder for at have bortskaffet dyrene på ulovlig vis.

Se videoen: Løvinde genkender sin redningsmands stemme - og så får hun folk til at tabe kæben

Udover kæledyr som hunde, katte, marsvin og stuefugle er det nemlig ikke tilladt at begrave dyr i 'baghaven'. Det skyldes, at produktionsdyr, såsom heste, grise, køer og geder, kan bære på sygdomme, som kan sprede sig via grundvandet, når de bliver gravet ned.

Selv går Kasper Hansen og hans kæreste meget op i dyrevelfærd og affaldssortering, og parret gør også meget ud af at opdrage deres børn til at passe på naturen. Kasper Hansen føler sig derfor ikke alene snydt. Han er direkte chokeret over, at en zoologisk have i Danmark rent faktisk står for det direkte modsatte.

»Jeg ved godt, at zoologiske haver er en slags industri, hvor man også slagter dyr af og til. Men jeg synes, at det er grimt og forkasteligt, at bare graver døde dyr ned på den måde, så man risikerer at sprede sygdomme. Andre mennesker skal have særlig godkendelse i alle ender og kanter for at begrave eksempelvis en hest,« siger han.

Artiklen fortsætter under billedet.

Kasper Hansen finder det forkasteligt, at nedgravning af døde dyr kan finde sted i en zoologisk have i Danmark.
Kasper Hansen finder det forkasteligt, at nedgravning af døde dyr kan finde sted i en zoologisk have i Danmark. Foto: Privatfoto
Vis mere

Til skolebrug

Over for Sjællandske erkender Zooparks ejer Spoocky S. Lambert at have gravet de døde dyr ned, og at parkens personale har overtrådt gældende lovgivning.

Han siger dog, at hensigten ikke var at bortskaffe dyrene.

»Det, vi har gjort, er, at vi har gravet nogle døde dyr ned for at få gjort forrådnelsestiden kortere. Det gjorde vi, så vi kunne få kød og sener væk og dermed bruge knoglerne til skolebrug,« siger zoo-ejeren til Sjællandske.

Den forklaring giver Kasper Hansen dog ikke meget for. Han mener, at nedgravningen af de døde dyr har været et forsøg på at spare penge.

 

Det var Kasper Hansens syvårige datter, der opdagede hullet, og hun blev meget chokeret over det ubehagelige syn, fortæller Kasper Hansen.
Det var Kasper Hansens syvårige datter, der opdagede hullet, og hun blev meget chokeret over det ubehagelige syn, fortæller Kasper Hansen. Foto: Privatfoto
Vis mere

Andre læser også