Foreningen Ulvetracking Danmark mener at kunne bevise, at en fritlevende ulv i dansk natur har fået hvalpe.

Det er over ét år siden, at man i Danmark for første gang blev gjort opmærksom på, at ulven havde gjort sit indtog i landet.

Nu hævder Ulvetracking Danmark, at rovdyret har fundet sig så godt til rette, at den har formået at formere sig.

- Det er lykkedes os at optage to hyl, som vi er sikre på er ulvehvalpe. Dette er vi selvfølgelig meget beærede over at have fået lov at opleve, og denne observation mener vi er i alles interesse af få offentliggjort, skriver foreningen på sin hjemmeside.

Foreningen ønsker ikke at oplyse, hvor ulvehylene er optaget. Man glæder sig blot over, at det er måske nu bliver muligt at få en decideret bestand af dyret.

- Dette kan betyde, at vi er på vej til at få en bestand i Danmark, som kan bidrage til den fortsatte bevarelse af denne fredede dyreart. Dette kan også betyde, at vi er på vej til at få vores første ulvekobbel i Danmark, skriver foreningen og fortsætter:

- Det vil sandsynligvis betyde, de bliver mere synlige. Vores vurdering er, at hvalpene er omkring 5 mdr. gamle, og dette vil betyde de snart kan følge med de voksne ulve rundt og lære at gå på jagt i området.

De fleste observationer af dyret samt angreb på hovedsageligt fårebesætninger har fundet sted i Syd-, Midt- og Vestjylland.

Vil du læse mere om observationerne, kan det gøres på foreningens hjemmeside her.