De fleste kender en eller flere, som er faldet for en kollega. Og det er lige så normalt for kendisser som for alle andre.

Hver eneste dag og 37 timer om ugen går vi op og ned af vores kolleger. Derfor er det heller ikke helt fremmed for mange, at de får et godt øje til en kollega på et tidspunkt.

Faktisk viste en undersøgelse fra Magasinet Arbejdsmiljø i 2015, at 44 procent af danskerne har haft en kæreste på jobbet.

Senest er det kommet frem, at nogle af Danmarks mest kendte ansigter på skærmen har fundet sammen. Lørdag bekræftede nyhedsvært Natasja Crone og korrespondent Rasmus Tantholdt, begge ansat på TV 2, nemlig deres kærlighed til hinanden.

Begge kommer direkte fra forhold til to andre TV 2-kollegaer - nemlig henholdsvis Lasse Sjørslev og Cecilie Beck.

Ifølge parterapeut Martin Østergaard er arbejdspladsen et oplagt sted at møde en ny flamme. For her kan man lære hinanden at kende, uden det handler om at date.

Helt ’gratis’ finder man ud af, hvordan den anden er som person.

»Det er trygge rammer, når man går op og ned af hinanden hver dag. På arbejdspladsen er vi den bedste udgave af os selv – vi har make-up på og er altid iført en nystrøget skjorte. Vi viser os frem over for andre på en charmerende måde,« siger Martin Østergaard.

Og det sker alt sammen, mens man er fri for det der første, akavede cafemøde, hvor man ikke ved, hvad samtalen skal handle om.

Det er dog ikke nødvendigvis let og ligetil. For det kan påvirke en, at man på den måde tager sit privatliv ’med’ på arbejde.

»Det er måske svært at styre følelserne, når man er nyforelsket, samtidig med, at man gerne vil slippe for at blive talt om. Og efter det første skænderi kan det også være en kunst at være professionelle sammen,« siger parterapeuten.

Vi kender jo alle sammen følelsen af at være nyforelsket – og den er svær at skjule. Man fjanter måske rundt og har nok tendens til at tale lidt meget om den nye kæreste. Det betyder også, at der kan opstår misundelse fra kolleger, eller at de simpelthen bare synes, man er irriterende. Og det gør det ikke nemmere, hvis de kender den person, der bliver talt om konstant og hele tiden.

Nogle arbejdspladser har også en politik på området, og hvor det ikke er vellidt at indlede et forhold til en kollega. Derfor har Martin Østergaard erfaring med par, som har valgt at holde deres forhold hemmeligt.

Der er nemlig både mange fordele og ulemper ved at vælge en kollega.

»Nogle vælger at blive flyttet til en anden afdeling eller helt at skifte job, fordi de føler sig for sårbare i forskellige situationer – at ’nogle har noget på en’,« siger Martin Østergaard og tilføjer:

»Det er ikke sjældent, at kvinder forelsker sig i en overordnet, og det kan skabe utryghed og gnidninger i relation til kollegerne.«