Noget opsigtvækkende var Hendes Majestæt Dronning Margrethe ved mandagens Nytårskur trukket i en langt varmere og knap så formel fodbeklædning, end hvad vant er fra hendes side.

Vi er vant til at se Hendes Majestæt dronning Margrethe i flotte og ikke mindst farverige gevandter, når hun deltager eller er vært ved forskellige arrangementer. Det eneste fællestræk for dronningens beklædning plejer at være et par finpudsede sko med en lille hæl.

Men ved mandagens nytårskur ønskede dronning Margrethe tilsyneladende ikke at fryse om fødderne på Christiansborg Slots gange. Hun havde i hvert fald iført de royale fødder et par varme vinterstøvler, der stod som en stærk kontrast til resten af de selskabets kvindelige gæsters skovalg.

Se billederne fra mandagens Nytårskur på Christiansborg Slot her

På andendagen for nytårskuren var dronning Margrethe og Prins Henrik mødt op på Christiansborg Slot sammen med Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary, hvor udenlandske ambassadører fik muligheden for at ønske parret et godt nytår og få et kongeligt håndtryk.

I onsdags fik flere af landets politikere og embedsfolk lov til det samme, og tirsdag er det officerer fra forsvaret og beredskabsstyrelsen samt repræsentanter for større landsorganisationer og kongelige protektioner, der slutter nytårskuren af i Christian VII’s Palæ på Amalienborg.