Triatleten Camilla Pedersen har efter 19 dage i kunstig koma gjort enestående, store fremskridt. Så store, at hun i weekenden får lov at komme hjem på et kort visit.

På Hammel Neurocenter i Midtjylland er man imponeret over de markante fremskridt, som Camilla Pedersen har gjort siden hendes forfærdelige cykelstyrt i starten af september. I den kommende weekend får hun lov at vende hjem - dog under opsyn.

- Camilla har fået lov at komme hjem på weekend, da det vil være godt for hendes udvikling at få et par dage, hvor hun skal klare sig mere selv og får lidt fri til at tænke andre tanker end det, hun bliver påvirket til på Neurocentret, men det er meget vigtigt at understrege, at hun har brug for fred, ro og hvile, og dermed ikke må udsættes for uanmeldte besøg, selv om de er velmente, siger Janni Møller Thomsen, der er talskvinde for Camilla Pedersen, til indsamlingtilmille.blogspot.dk.

Camilla Pedersen, der er forsvarende europamester i triatlon, styrtede den 3. september på sin cykel under en træningstur og blev alvorligt kvæstet. Efterfølgende lå hun 19 dage i kunstig koma på Odense Universitetshospital, og kort efter sin opvågnen blev hun overført til Hammel Neurocenter i Midtjylland.

I denne tid er Camilla Pedersen begyndt at læse de mange støttende beskeder, der er væltet ind på de sociale medier, og det er noget, hun i høj grad nyder. 

- Det er så overvældende for Camilla, at der er så mange mennesker, der har fulgt hendes kamp for livet og følger hendes genoptræning. Det gør hende rigtigt glad, og så snart hun føler sig klar til det, vil der også komme en hilsen fra hende. Det tør jeg godt love, smiler Janni Møller Thomsen.