Modelfoto.
Modelfoto.

Den danske tøjkæde Uno Danmark er erklæret konkurs.

Det meddeler branche- og arbejdsgiverorganisationen Dansk Mode og Textil ifølge detailfolk.dk.

Allerede den 29. februar skulle skifteretten i Kolding have taget Uno Danmark A/S under konkursbehandling, efter virksomheden de senere år har haft støt faldende indtægter.

I det senest fremlagte regnskab, der stammer fra 2014, fremgik det, at virksomheden havde et underskud på 2.641.502 kroner.

Airnavia


Fly

Årsagen til det store underskud blev i regnskabet forklaret som 'en generel nedgang i omsætningen for detailhandlen samt til udviklingen på det norske marked, hvor en konkurrent gik konkurs i 2014.

Konkursen medførte, at et større parti varer blev markedsført til meget lave priser, hvilket påvirkede omsætningen af selskabets produkter negativt, står der i regnskabet for 2014.

Uno Danmark er en international dametøjskæde, der har eksisteret siden 1978, og som i dag tæller 36 butikker fordelt ud over Danmark, Norge, Sverige og Tyskland.

Siden 2011 har kæden med sit hovedsæde i Vejle været ejet af Michael Kjærgaard, som både var administrerende direktør og hovedaktionær, samt investeringsfonden Industri Udvikling.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.