Lyt til artiklen

Der er stigende interesse for at blive sygeplejerske. Ikke mindst på grund af et par bryster på internettet, det skriver Søndagsavisen.

Sygeplejerske-, radiograf- og bioanalytikeruddannelsen har haft succes med at promovere de hvide kitler på nettet med kampagnen 'Hvid Zone'.

Mere end 2.700 flere har sendt en ansøgning om at komme ind på sygeplejestudiet i år end i 2008. Og antallet af unge, der vil være radiograf eller bioanalytiker, er mere end fordoblet siden 2008.

Kampagnen for de hvide kitler har ikke været helt traditionel.En humoristisk YouTube-video med en sygeplejerske, der 'genopliver' en ung, mandlig patient med sine bryster, har været et af midlerne, skriver Søndagsavisen.

Markedsføring på nettet virker

At noget af den øgede interesse kommer fra kampagnen 'Hvid Zone', er man ikke i tvivl om hos Dansk Syge­plejeråd, der står bag den sexede reklamefilm sammen med en række andre organisationer i de hvide kitlers univers.

- Kampagnen virker. Vi har oplevet en markant stigning i interessen for vores fag, og noget af den kommer helt klart fra viral markedsføring, siger Anne Granborg, som er administrerende direktør i Dansk Sygeplejeråd til Søndagsavisen.

Viral markedsføring er kort sagt reklame, som er målrettet sladdereffekten på sociale netværk som Facebook og YouTube.