Lyt til artiklen
Nytårsfesterne i København var så småt ved at dø ud, og folk var på vej hjem i seng. Enkelte med den for nogen obligatoriske salte natmad fra McDonald's eller 7-11 i en krøllet papirspose. Men på Strøget ikke langt fra Kongens Nytorv kunne man høre nogen synge Tommy Seebachs udødelige klassiker 'Krøller eller ej'. Hos gæsterne på Sam's Bar levede festen nemlig i bedste velgående.

- Vi skal lukke med et brag af en fest. Den største vi har haft. Folk skal kravle herfra, råbte Janne Mørkle for at overdøve larmen på den propfyldte bar.

nytår13_13


Nytårsaften startede ud hos hendes forældre i selskab med børnene, men da natten faldt på og poderne var blevet puttet, tog mor på karaoke bar. Det sidste besøg vel at mærke, for nytårsaften var sidste åbningsaften for Sam's Bar i Østergade, og således blev der sat et punktum for otte år som stamgæst.

Og der var proppet, selvom det var nytårsaften. Og der var liv og glade dage. Det virkede som et værdigt farvel til baren, som virkelig deler vandene i det københavnske natteliv.

For nogle gange er det tåkrummende pinligt at høre en eller anden stakkel hakke og stamme sig i gennem en eller anden udødelig 80'er-klassiker, men der er ingen tvivl, hvis man kigger rundt på de yderst opstemte nytårsgæster: Det er ganske enkelt en fest.

Men nytårsaften var altså ikke bare en fest, men også gravøl, da det var sidste åbningsdag.

nytår13_13


- Jeg plejer ikke at være her til nytår, så det er ikke en nytårs-tradition, men det kunne ikke være anderledes i år, når Sam's har sidste åbningsaften, sagde Janne Mørkle, mens bartenderen indtog scenen med en gæst og gav den gas i deres version af Queen-hittet 'Don't Stop me Now'. Og det kom fra hjertet.

Sam's Bar er Danmarks første karaoke bar og har eksisteret siden 1989. Faktisk er der to afdelinger af baren - den nu lukkede filial i Østergade og en filial beliggende på Strøget, tættere ved Rådhuspladsen.

nytår13_13