Skal du til Thailand? Eller England? Der vil være udvidet paskontrol til flere destination.

Lørdag 7. oktober bliver paskontrollen udvidet for rejsende, der skal til Thailand, England, USA og Tyrkiet, og det betyder ventetid i lufthavnen, forudser Rigspolitiet. De vil nemlig stå klar til at scanne dit pas, hvis du rejser ud over Schengen-grænserne.

Danmark har tilsluttet sig nogle nye EU-regler om skærpet grænsekontrol, og derfor kan det tage længere tid at komme igennem paskontrollen i Lufthavnen. Nu bliver man kontrolleret i politiets databaser og i relevante EU-databaser, står der i en pressemeddelelse.

»Den skærpede grænsekontrol er et vigtigt værktøj for politiet, der skal være med til blandt andet at forebygge organiseret, grænseoverskridende kriminalitet,« siger centerchef for Nationalt Udlændingecenter Per Fiig i pressemeddelelsen og fortsætter:

»Den øgede grænsekontrol giver os generelt et mere fintmasket net. Den gør det muligt at holde endnu bedre styr på, hvem der rejser ind og ud af Schengen«.

»Der er indsat ekstra ressourcer i lufthavnen, som skal være med til at sikre den bedst mulige rejse for passagererne,« siger Henrik Peter Jørgensen, der er kommunikationsdirektør i Københavns Lufthavn.

Selv om lufthavnen har sat ekstra pasbokse op og ansat mere personale, kan den skærpede kontrol betyde længere køer.

»Skal man over Schengen-grænsen, er det en god idé at komme i god tid til lufthavnen og have passet klar inden, man kommer frem til paskontrollen,« siger Henrik Peter Jørgensen.