Bankerne konkurrerer i øjeblikket heftigt om kunder med et andelsboliglån, og det har Rasmus Madsen og hans kæreste Sarah Kvetny udnyttet. Ved at skifte bank har de opnået en væsentlig lavere rente på deres andelsboliglån, og derved kan parret se frem til en besparelse på 50.000 kr. på deres lån de kommende fem år.

Parret skulle have ny bolig og talte i den forbindelse med et par banker om, hvad lånemulighederne var, og hvilken rente de forskellige banker kunne tilbyde. Valget faldt i første omgang på Danske Bank, der fortalte parret om en rente på 3,75 pct.

Rasmus og Sarah fandt en andelsbolig på Amager i København. En tre-værelses på 88 kvadratmeter i generel pæn stand til 1,25 mio. kr. Efter at have regnet på den konkrete andelsbolig holdt op mod Rasmus og Sarahs økonomi kom Danske Bank imidlertid frem til en lidt højere rente på 5,50 pct.

»Så enten skulle vi gå videre til en ny bank og tale med dem, med risiko for at boligen blev købt af andre i mellemtiden, eller også skulle vi tage Danske Bank. Så vi sagde ja tak til Danske Bank, hvor renten lå på 5,50 pct.,« siger Rasmus Madsen.

1,25 procentpoint lavere rente

Han var dog klar over, at det i mange tilfælde var muligt at opnå en lavere rente end de 5,50 pct., og derfor begyndte Rasmus at undersøge markedet for andelsboliglån. Han benyttede prissammenligningssiden Mybanker.dk.

»I juli gik jeg ind på MyBanker og lagde vores oplysninger ind om boligen og vores lån. Og så fik jeg et tilbud fra Sydbank, som umiddelbart ville kunne give mig en besparelse på omkring 80.000 kr. over fem år. Der stod dog også, at det kun var en indikation, men de ville gerne gå videre med min sag. Det har de så gjort, og vi har skiftet bank nu, og vi kan med den nye rente på 4,25 pct. spare lidt over 50.000 kr. over fem år,« siger Rasmus Madsen.

Andre ville måske benytte et tilbud fra en anden bank til at forsøge at presse renten i den nuværende bank, så man slipper for at skifte bank. Men Rasmus Madsen mener ikke, at det er besværligt at skifte bank, og derfor tog han og kæresten imod Sydbanks tilbud.

»Jeg gik ud fra, at den rente, som Danske Bank gav os, var det, de ville give. Så da Sydbank tilbød os den lavere rente, sagde vi ja til det. Det der med at skifte bank går rimelig automatisk,« siger Rasmus Madsen.