Lyt til artiklen
En flok krondyr hoppede over et 180 centimeter højt hegn på Hjørring Kaserne. Under deres ophold blev der født to kalve, så de kunne altså ikke selv komme på den rigtige side af hegnet igen. Og så var gode råd dyre.

Ifølge nordjyske.dk var det jagtchef Barkan Smedestrup Christensen, der pludselig måtte til at tænke kreativt, for på kasernen kunne krondyrene altså ikke blive.

- Dyrene vil blive stressede af den uro, der er op området. De vil ikke kunne parre sig, når de kommer i brunst, og så forstyrrer det vores træning med hundene, siger han til nordjyske.dk.

Men jagtchefen og Naturstyrelsen fandt heldigvis en løsning, der indtil videre har fået fire af de syv dyr tilbage i friheden på den rigtige side af hegnet. Løsningen var simpel og effektiv: En rampe placeret det rigtige sted.

Barkan Smedestrup Christensen er glad for, at de fandt en løsning, så de undgik at skyde dyrene - det er i øvrigt svært at få tilladelse til - men han indrømmer, at han også kommer til at savne dem.

- Det er det mest spændende, jeg har lavet i mine 20 år som jagtchef, siger han og håber, at de sidste krondyr snart følger trop og forføjer sig fra det lukkede område.