Niels Arkil, der i flere årtier var direktør i en af Danmarks største entreprenørvirksomheder, er død 77 år gammel.

Den danske erhvervsmand døde onsdag 7. juni efter et uventet hjertestop i sit hjem. Det skriver jv.dk.

Fra 1974 til 2006 stod han i spidsen for entreprenørvirksomheden Arkil A/S. Niels Arkil overtog ledelsen i familievirksomheden efter sin far, Ove Arkil, og stod senere i spidsen for virksomhedens børsnotering. I hans sidste leveår var han formand for bestyrelsen i Arkil A/S.

I Niels Arkils tid gik entreprenørvirksomheden fra at være en kendt sønderjysk virksomhed til at være kendt i hele Danmark og i udlandet med afdelinger i flere nordeuropæiske lande.

Niels Arkil var desuden fransk konsul i Sønderjylland og ridder af Dannebrogsordenen. I 2001 modtog han den franske  Légion d'honneur-orden for sit virke som fransk konsul. Herudover var Niels Arkil i mange år aktiv i Danske Entreprenører, fra 1993 til 1999 som formand for arbejdsgiverorganisationen – en indsats han i 2001 modtog Dannebrogordenen for. Den afdøde erhvervsmand har haft bestyrelsesposter i flere danske virksomheder som ECCO, JydskeVestkysten og Dansk Affald.

Den danske erhvervsmand ville være blevet 78 år torsdag, dagen efter sin dødsdag, og ifølge familien helligede han sig familielivet, da han gik på pension.

'Efter Niels Arkil trådte af som formand for Arkils bestyrelse i 2013, koncentrerede han sin tid om sin hustru og sin familie. De seneste år blev præget noget af helbredsproblemer, men interessen for samfundsanliggender og den globale udvikling forblev usvækket til det sidste,' skriver familien i en pressemeddelelse.

Niels Arkils søn, Jesper Arkil, har siden 2007 være administrerende direktør efter sin far. Han efterlader sig hustruen Lisbeth Arkil, fire børn og i alt ni børnebørn.