Justitsministeriet har brugt små 400.000 skattekroner på et døgn til at betale for en temadag med efterfølgende julefrokost og hotelovernatning.

Det skriver Ekstra Bladet søndag på baggrund af en aktindsigt i den samlede pris på arrangementet for 290 medarbejdere, herunder justitsminister Morten Bødskov.

Pengene er blandt andet gået til et oplæg ved hjerneforskeren Peter Lund Madsen, der fik 34.700 kroner for ulejligheden, ligesom et konsulentfirma har fået 30.521 kroner for at give ministeriets medarbejdere indblik i spørgsmålet: Hvilken farve har Justitsministeriets departement?

LÆS OGSÅ:

Efter de faglige oplæg gik turen til Park Inn hotel på Amager, hvor den stod på fest, dans og natmad. Her var prisen for 166 enkeltværelser 98.936 kroner, og julebuffeten stod i 62.480 kroner.

I alt løber den samlede regning for det storslåede arrangement op i 396.035 kr.

Ekstra Bladet har præsenteret Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby, for regnskabet, og hun konstaterer, at man ’altid skal overveje nøje, hvordan man bruger skatteborgernes penge’, men siger samtidig, at Justitsministeriet skal have lov til at lave et udviklingsseminar.

Kommunikationschefen i Justitsministeriet, Emil Melchior, henviser til de kommentarer, som departementschefen Anne Christine Axelsson allerede er citeret for på ministeriets hjemmeside.

Her siger hun blandt andet:

-  Vi besluttede, at en temadag ville være et godt første skridt til i at inddrage og motivere hele organisationen i denne forandringsproces. Som ved afholdelse af tidligere temadage var der også mulighed for overnatning.